Expertii sustin ca au descoperit secretul care se afla in spatele succesului scriitoarei de romane politiste Agatha Christie, relateaza publicatia The Scotsman, in editie online. Ei au mai declarat ca sunt pe cale de a descoperi o formula matematica
Expertii sustin ca au descoperit secretul care se afla in spatele succesului scriitoarei de romane politiste Agatha Christie, relateaza publicatia The Scotsman, in editie online. Ei au mai declarat ca sunt pe cale de a descoperi o formula matematica prin care se explica de ce anumite carti sunt "de nelasat din mana". Potrivit unui studiu, Christie a utilizat pentru scrierea romanelor sale tehnici care se apropie de cele folosite de hipnotizatori si de psihologi. Acest lucru ar putea insemna ca structura romanelor sale da nastere unor impulsuri chimice care determina oamenii sa le citeasca iar si iar.
Studiul a fost realizat de o echipa de experti lingvisti de la universitatile din Warwick, Birmingham si Londra iar rezultatele finale vor fi expuse intr-un documentar prezentat de canalul de televiziune ITV1, la 27 decembrie. "Este extraordinar ca lucrarile lui Agatha Christie sunt in continuare cautate si raman extrem de populare. Aceste descoperiri initiale ne indica faptul ca exista o formula matematica ce explica succesul ei", a declarat Roland Kapferer, conducatorul proiectului. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.