"Din ce in ce mai putini/ din ce in ce mai pamantii" - e un vers din Petru Romosan, "buzduganul" poetic al generatiei optzeciste, vers ce mi-a venit in minte vazand fetele celor doi lideri ai PSD, Mircea Geoana si Adrian Nastase, in urma atacului ext
"Din ce in ce mai putini/ din ce in ce mai pamantii" - e un vers din Petru Romosan, "buzduganul" poetic al generatiei optzeciste, vers ce mi-a venit in minte vazand fetele celor doi lideri ai PSD, Mircea Geoana si Adrian Nastase, in urma atacului extrem de dur lansat impotriva lor, deunazi, de Calin Popescu Tariceanu. E si asta un paradox: in loc sa acumuleze capital electoral sanctionand prompt deficientele Puterii (ca au fost destule), senzatia generala e ca tot principala formatiune de Opozitie o ia pe coaja. Si inca des. E clar ca ceva nu functioneaza acolo sus si ca triumviratul Geoana-Nastase-Mitrea n-are eficienta pe care se presupunea c-o s-o aiba cand a fost investit. Parca-l si aud pe Ion Iliescu soptindu-si in barba: "Pai ce eficienta sa aiba un partid condus de-un prostanac, de-un arogant si de-un mecanic-auto?" Eliminarea, chiar si de fatada, a unor baroni locali, n-a putut contracara impresia ca PSD n-a facut in propriile-i randuri curatenie generala, fie si numai pentru faptul ca nimeni nu s-a atins la modul serios de, par egzamplu, Viorel Hrebenciuc. Dar, chiar daca ar voi, ar putea actualul staff sa primeneasca la modul real PSD-ul? Asta ar insemna sa dea afara cel putin o treime din membrii lui de vaza, ba gurile rele zic ca insasi o parte din conducere ar trebui sa se autosuspende. Nu e de mirare astfel ca dupa fina, desi cam cinica debarcare a lui Iliescu, un procent notabil din electoratul de stanga, de obicei fidel PSD-ului, a trecut cu arme si bagaje in tabara radicalului Vadim Tudor. Iar daca, dupa cum au aratat unele semne de la recentele alegeri, va intra dihonia si-n organizatia de femei, atunci sa te tii spectacol! Vom fi, evident, pe faza.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.