Gheorghe Constantin (foto) a fost ales in functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, dupa o sedinta a fostilor arbitri, aceiasi care l-au debarcat pe Ion Craciunescu, care a avut loc ieri dimineata, la Centrul de la Mogosoaia. Mult mai
Gheorghe Constantin (foto) a fost ales in functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, dupa o sedinta a fostilor arbitri, aceiasi care l-au debarcat pe Ion Craciunescu, care a avut loc ieri dimineata, la Centrul de la Mogosoaia. Mult mai cunoscut in lumea fotbalului drept Costica-Valcea (dupa domiciliu, pentru a fi deosebit de Constantin Gheorghe, zis Costica-Suceava), noul sef al arbitrajului romanesc a fost validat dupa-amiaza in functie de Comitetul Executiv al FRF (au fost prezenti 11 din cei 13 membri). Alegerea de ieri pare destul de surprinzatoare daca tinem cont de faptul ca, dupa plecarea lui Craciunescu, devenit intre timp director general la "Poli" Timisoara, Vasile Avram, apropiat al lui Mircea Sandu si unul dintre contestatarii duri al fostului sef al CCA, era favorit clar. De altfel, Avram s-a declarat dezamagit de rezultatul alegerilor de ieri. "Asta este viata, a fost o procedura democratica, a fost ales cine cred ei ca le poate duce la indeplinire idealurile. A fost o lupta, normal ca sunt suparat, dar viata merge inainte. Se va vedea daca alegerea este cea mai potrivita", a spus Avram, care a candidat la sefia CCA alaturi de castigatorul Gh. Constantin si de Gheorghe Moise. In primul tur, prin vot secret, rezultatele au fost urmatoarele: Avram - 8 voturi, Constantin - 7 voturi, Moise - 1 vot. In turul doi, Constantin si Avram au obtinut fiecare cate 8 voturi, in timp ce, in turul trei, Constantin a primit 9 voturi, iar Avram doar 7.De asemenea, Comitetul Executiv a aprobat si noua organigrama a CCA: Gheorghe Constantin - presedinte; Marcel Lica - prim-vicepresedinte; Dan Petrescu, Constantin Gheorghe, Mircea Nesu - vicepresedinti; Nicolae Grigorescu si Nicolae Rainea - membri, Constantin Stefan - secretar executiv. Lista membrilor consultativi a CCA este urmatoarea: George Ionescu, Mircea Salomir, Ioan Igna, Gheorghe Moise, Vasile Avram, Tudor Constantinescu, Dan Lazarescu si Ion Muresan. Gheorghe Constantin, fost arbitru si observator, este tatal "centralului" Augustus Constantin (arbitru international FIFA). "Voi evita sa fac eu delegarile. Voi insista ca acestea sa se faca prin computer, pentru a proteja presedintele si membrii CCA. De asemenea, voi insista ca meciurile sa fie conduse de arbitri romani. Sigur, daca FRF va considera vreodata ca este cazul, vor fi si arbitri straini, dar in rest vom da credit arbitrilor nostri", a spus Constantin. "Trebuie sa continuu ce au facut bun Grigorescu, Craciunescu, inaintea mea si sa indrept ce au gresit ei.", a mai spus seful CCA.
Regia: Mircea Sandu
Dezamagirea lui Avram este cu atat mai mare cu cat, se pare, el a primit promisiunea ca va conduce CCA chiar de la Mircea Sandu, presedintele FRF, cu ocazia complotului pus la cale impotriva lui Craciunescu. Tocmai de aceea, Avram, si din calitate de presedinte al Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti, l-a sustinut pe fata pe Sandu la alegerile pentru sefia FRF. Numai ca, vazandu-se cu sacii in caruta, Sandu a inceput sa se mai gandeasca si la propria sa imagine, una deteriorata in timp mai ales din cauza colaboratorilor sai. Conform unor surse federale, Sandu i-a explicat lui Avram inca inainte de sedinta de ieri ca nu-i mai poate oferi sefia CCA, promitandu-i in schimb mana libera in conducerea AMF. Avram a dorit totusi sa candideze, insa directivele Nasului au ajuns la cei care au votat, un alt rol in aceast aranjament avandu-l si Adalbert Kassai, secretarul general al FRF. Sandu nu l-a mai dorit pe Avram pentru ca stia ca presa l-ar fi acuzat dur de aceasta "combinatie", dar si pentru a incerca sa demonstreze ca a inteles ceva din lupta cu Gica Popescu. In plus, daca Avram este perceput ca un tip supus, care nu-si deranjeaza sefii, Constantin are avantajul de a fi fost ferit de scandaluri in ultimii ani. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.