Finalizarea negocierilor pentru preluarea Daewoo Automobile Romania de catre statul roman a fost amanata pentru luna ianuarie de catre partea coreeana, firma Daewoo Motor Co. Ltd, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (ME
Finalizarea negocierilor pentru preluarea Daewoo Automobile Romania de catre statul roman a fost amanata pentru luna ianuarie de catre partea coreeana, firma Daewoo Motor Co. Ltd, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC).
"Partea romana a solicitat partii coreene ca finalizarea negocierilor sa se realizeze pana la sfarsitul acestei saptamani. Daewoo Motor Co. Ltd. a comunicat ca datorita unor probleme de natura interna sunt nevoiti sa amane finalizarea negocierilor pentru luna ianuarie", se mai arata in comunicat. Reprezentantii MEC spun ca se afla in faza negocierilor finale cu firma sud-coreeana pentru clarificarea ultimelor detalii privind preluarea pachetului majoritar de actiuni de 51% detinut de aceasta la societatea din Craiova. Uzina de la Craiova mai poate produce sub marca Daewoo pana la inceputul lunii ianuarie, dupa ce General Motors (GM) a prelungit acordul de licenta care expira in luna octombrie.
Oficialii ministerului declara ca Daewoo Automobile Craiova poarta discutii cu GM Daewoo Auto & Technology Company, cu privire la aprovizionarea in continuare cu piese pentru automobilele din portofoliul de productie, pentru anul 2006. Guvernul a mandatat Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie sa negocieze preluarea actiunilor aflate in posesia companiei sud-coreene, pentru a vinde ulterior pachetul majoritar unui investitor strategic. Pe lista investitorilor interesati de preluarea producatorului roman de automobile au fost vehiculate nume ca GM, Ford, si Renault Nissan. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.