Proiectul de modificare a Codului Fiscal va fi aprobat de Guvern dupa consultarile pe care ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, le va avea in zilele urmatoare cu comisarii europeni asupra taxelor si accizelor care urmeaza sa fie introduse la alc
Proiectul de modificare a Codului Fiscal va fi aprobat de Guvern dupa consultarile pe care ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, le va avea in zilele urmatoare cu comisarii europeni asupra taxelor si accizelor care urmeaza sa fie introduse la alcool si tutun, potrivit premierului Calin Popescu-Tariceanu, citat de Mediafax. "Cred ca Ministerul Finantelor a si inceput demersurile, deoarece nu se fac numai discutii directe, aceste consultari se pot face si prin scris", a spus Tariceanu. El a tinut sa precizeze ca discutiile vor viza doar taxele si accizele la alcool si tutun, si nu intregul proiect de modificare a Codului Fiscal, al carui text tine strict din responsabilitatea Guvernului. "Codul Fiscal nu se discuta la Bruxelles, nu face obiectul unor discutii cu autoritatile de acolo. Este dreptul Guvernului de a stabili Codul Fiscal din Romania. Documentul nu este responsabilitatea Uniunii Europene, ci exclusiv responsabilitatea noastra", a spus seful Executivului.
Potrivit celei mai recente variante a proiectului de modificare a Codului Fiscal, nivelul minim al pretului de vanzare cu amanuntul stabilit de producatorul sau importatorul de tigari nu va putea fi, incepand din 2006, mai mic de 90% din pretul maxim de vanzare al celei mai bine vandute categorii.
De asemenea, Finantele propun o valoare minima de referinta si pentru comercializarea alcoolului pe piata interna, cu exceptia tuicii si a rachiurilor de fructe obtinute din micile distilerii. Valoarea minima pentru primul trimestru din 2006 este stabilita la 19.500 lei/grad alcool.
La sfarsitul saptamanii trecute, premierul Tariceanu a anuntat ca proiectul de modificare a Codului Fiscal nu va fi aplicat de la 1 ianuarie 2006, ci dupa o perioada "de decalaj" de la momentul adoptarii, care urmeaza sa fie stabilita. Ministerul Finantelor a elaborat, pana in prezent, mai multe variante de modificare a Codului Fiscal. La finalul lunii noiembrie, ministrul de resort a declarat ca varianta finala a modificarilor va fi publicata la o saptamana dupa aprobarea de catre Parlament a bugetului pentru 2006, dar nu mai tarziu de sfarsitul lunii decembrie a acestui an. Proiectul de buget pe 2006 a fost aprobat de Parlament in urma cu aproximativ doua saptamani. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.