19 Decembrie 2005

Lectura de un minut

Zeci de muncitori care au lucrat la reconstructia caselor din zonele inundate din judetul Timis au blocat ieri drumul dintre localitatile Otelec si Ionel, timp de aproximativ un sfert de ora, si nu au lasat sa treaca coloana oficiala a ministrului de
Zeci de muncitori care au lucrat la reconstructia caselor din zonele inundate din judetul Timis au blocat ieri drumul dintre localitatile Otelec si Ionel, timp de aproximativ un sfert de ora, si nu au lasat sa treaca coloana oficiala a ministrului delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely. Oamenii s-au plans ca nu au fost platiti pentru munca prestata, ca nu au suficienta mancare si ca dorm in baraci, in frig. "Adu painea, sa vada ce mancam noi zi de zi. Sa ne dea banii, ca plecam acasa. Ni s-a promis ca pana pe 10-15 (decembrie - n.r.) lucram. Nu ni s-au dat banii nici pe luna trecuta, avem familii", a spus unul dintre muncitorii protestatari. "Suntem nemultumiti ca dormim prin corturi, vai de mama noastra, prin frig", a declarat un alt muncitor. Laszlo Borbely le-a spus muncitorilor ca Guvernul si-a achitat datoriile fata de firmele de constructie si a promis ca va lua legatura cu patronii, pentru ca muncitorii sa isi primeasca salariile si sa poata merge acasa de sarbatori. Ministrul si-a continuat vizita in Timis, in localitatile Otelec, Ionel si Foeni, afectate de inundatii, pentru a vedea daca toate casele au fost terminate. El a anuntat ca din cele peste 800 de case reconstruite pentru sinistratii din judet doar cinci nu sunt gata si a dat asigurari ca si acestea vor fi terminate pana in cursul serii. Borbely a reamintit ca pentru reconstructia caselor din Timis si mutarea a aproximativ 1300 de persoane, Guvernul a cheltuit 60 de milioane de lei noi. (C.P.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.