Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a oficiat premierea echipei Romaniei, oferind jucatoarelor medaliile de argint ale CM de handbal. Basescu a ajuns la meci la trei minute dupa startul partidei si a urmarit finala cu Rusia din mijlocul salii, ref
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a oficiat premierea echipei Romaniei, oferind jucatoarelor medaliile de argint ale CM de handbal. Basescu a ajuns la meci la trei minute dupa startul partidei si a urmarit finala cu Rusia din mijlocul salii, refuzand locurile de protocol. La finalul festivitatii de premiere, Basescu a tinut un discurs scurt, in care s-a declarat mandru de performanta realizata de echipa Romaniei. "Va multumim ca ne-ati dat sansa sa vedem aceasta finala. Va multumim si va iubim!", a spus seful statului. Alaturi de Basescu, la meci s-a aflat si premierul Calin Popescu-Tariceanu, cei doi sosind la St. Petersburg la bordul unui charter. De asemenea, presedintele si premierul au fost insotiti de alti membri ai Guvernului si de cativa parlamentari. "Le felicit pe fetele noastre pentru succesele de pana acum. Este extraordinar sa vezi cum munca sustinuta si devotamentul sunt rasplatite prin victorii in competitii internationale de cel mai inalt nivel. Merg la finala avand toata increderea in fetele noastre!", a declarat premierul inainte de plecare. Acelasi premier declarase acum cateva luni ca "sportul nu se afla pe lista primelor 10 prioritati ale Guvernului", starnind protestele mai multor campioni ai Romaniei. De asemenea, in cele peste 150 de pagini ale programului de guvernare, cuvantul "sport" apare o singura data! In schimb, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, prezent si el la St. Petersburg, s-a declarat impresionat de "Palatul de Gheata" ce a gazduit partida Rusia - Romania, si a promis ca, in cel mult patru ani, Romania va avea o sala asemanatoare. "Dupa ce am vazut aici ne dam seama ca trebuie sa facem investitii mai mari in sport si una ar fi o sala ca aceasta, de 18.000 de locuri. Echipele nationale merita un teren mult mai bun decat ce exista in tara. Ne angajam ca in maximum patru ani sa construim aceasta sala", a spus ministrul Finantelor. Alti oameni politici prezenti in Rusia au fost ministrul de Externe - Mihai Razvan Ungureanu, ministrul Agriculturii - Gheorghe Flutur, ministrul Apararii Nationale - Teodor Atanasiu, vicepremierul George Copos, primarul orasului Piatra Neamt - Gheorghe Stefan si presedintele PD - Emil Boc. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.