Un cutremur de pamant cu o magnitudine de 4,1 grade pe scara Richter a avut loc, ieri, la ora 17,09, in zona Vrancea, seismul nefiind resimtit la Bucuresti. Seismul a avut o magnitutdine de 4,1 grade pe scara Richter si o intensitate de trei grade pe
Un cutremur de pamant cu o magnitudine de 4,1 grade pe scara Richter a avut loc, ieri, la ora 17,09, in zona Vrancea, seismul nefiind resimtit la Bucuresti. Seismul a avut o magnitutdine de 4,1 grade pe scara Richter si o intensitate de trei grade pe scara Mercalli. Seismul se inscrie in activitatea seismica normala, conform Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului. Cutremurul s-a produs la o adancime medie, respectiv la 90 de kilometri, fapt care explica de ce nu s-a simtit la distante mari. Ultimul cutremur de intensitate medie in zona Vrancea s-a produs in 13 decembrie, avand magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter si o intensitate in zona epicentrala de patru grade pe scara Mercalli, fiind resimtit in Bucuresti si in zona extracarpatica, chiar si in Republica Moldova.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.