Virusul H5 al gripei aviare a fost confirmat si pentru probele recoltate din localitatea Marsilieni, cumuna Albesti, judetul Ialomita, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Potrivit comunicatului, i
Virusul H5 al gripei aviare a fost confirmat si pentru probele recoltate din localitatea Marsilieni, cumuna Albesti, judetul Ialomita, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Potrivit comunicatului, in acest sat s-a descoperit virusul H5 simultan in 5 gospodarii din diferite zone ale localitatii. In aceste conditii, Comandamentul Central Antiepizootic a dispus uciderea tuturor pasarilor din sat si dezinfectia totala a localitatii. Comunicatul precizeaza ca in Marsilieni s-a instituit carantina, iar taranii vor primi despagubiri pentru pasarile ucise. La sfarsitul saptamanii trecute exista suspiciune de gripa aviara (n.r. - adica virusul a fost identificat la testele rapide, dar nu exista confirmarea laboratorului de specialitate) si in localitatea Chichinetu, alt sat al comunei brailene Ciocile, unde fusese identificat deja un focar acum doua saptamani. S-a dispus eutanasierea pasarilor din gospodaria respectiva si izolarea in interiorul satului, precizeaza comunicatul. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.