Pe langa medaliile de argint, Romania a punctat la CM de handbal feminin si cu doua prezente in echipa competitiei. Astfel, Luminita Hutupan-Dinu (foto) a fost desemnata ca fiind cel mai bun portar al turneului, in timp ce Valentina Neli Ardean-Elise
Pe langa medaliile de argint, Romania a punctat la CM de handbal feminin si cu doua prezente in echipa competitiei. Astfel, Luminita Hutupan-Dinu (foto) a fost desemnata ca fiind cel mai bun portar al turneului, in timp ce Valentina Neli Ardean-Elisei este cea mai buna extrema stanga. "Mi-am implinit un vis, acela de a cuceri o medalie mondiala. Acum, am alt vis: sa fac un copil. Sunt gata sa renunt la handbal pentru a-mi implini aceasta mare dorinta", a spus Hutupan-Dinu. "Cu un ochi rad, pentru ca am cucerit medaliile de argint, iar eu am primit acest loc in echipa ideala, iar cu celalalt plang, pentru ca sansa de a castiga un titlu mondial nu o ai in fiecare zi. Oricum, ma voi mandri mereu cu aceasta performanta, care sper sa fie urmata de altele", a declarat Ardean-Elisei. Romania este singura tara cu doua prezente in echipa ideala a CM, celelalte posturi fiind ocupate de Pearl van der Wissel (Olanda) - cel mai bun inter stanga, Anita Gorbicz (Ungaria) - cel mai bun conducator de joc, Grit Jurack (Germania) - cel mai bun inter dreapta, Sun-Hee Woo (Coreea de Sud) - cea mai buna extrema dreapta si Liudmila Bodnieva (Rusia) - cel mai bun pivot. Bodnieva a fost declarata si cea mai buna jucatoare a turneului, Australia a primit trofeul "Fair-Play", iar Nadine Krause (Germania) si Tanja Locvin (Austria), fiecare cu cate 60 de reusite, au fost golgeterele CM.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.