FC Sao Paolo a castigat Campionatul Mondial al Cluburilor dupa ce a invins pe FC Liverpool, scor 1-0, in finala disputata ieri la Yokohama. Brazilienii au inceput meciul foarte bine si au controlat prima repriza fara probleme, englezii preferand sa a
FC Sao Paolo a castigat Campionatul Mondial al Cluburilor dupa ce a invins pe FC Liverpool, scor 1-0, in finala disputata ieri la Yokohama. Brazilienii au inceput meciul foarte bine si au controlat prima repriza fara probleme, englezii preferand sa arunce baloane lungi spre Morientes, izolat neinspirat intre fundasii brazilieni. Mineiro a marcat singurul gol al partidei, dupa o pasa geniala semnata de Amoruso, insa meciul putea fi intors de "cormorani" in a doua repriza, atunci cand au beneficiat de o posesie zdrobitoare si au marcat trei goluri anulate de arbitru, mai mult sau mai putin justificat. Un total de 22 de cornere la poarta brazilanului Rogerio Ceni si o ploaie de centrari in acelasi careu nu si-au gasit concretizarea in conditiile in care Rafael Benitez, tehnicianul lui Liverpool, l-a introdus pe uriasul Crouch (2,03) abia in ultimele cinci minute ale partidei. Sud-americanii s-au aparat foarte calm si au respins fara probleme pana in ultimul minut orice balon periculos, castigand un trofeu meritat pe deplin. Benitez, care a preferat sa pregateasca finala in loc sa asiste, la Madrid, la inmormantarea tatalui sau, a declarat la finalul partidei ca echipa sa a facut tot posibilul pentru a castiga. "Am pierdut o competitie foarte importanta, dar acum trebuie sa ne orientam spre celelalte trofee", a declarat spaniolul * Finala mica a competitiei, disputata intre Al-Ittihad, echipa saudita antrenata de Anghel Iordanescu, si Deportivo Saprissa, a fost castigata de costaricani, scor 3-2, dupa un meci extrem de disputat. Cu cinci minute inainte de final, arabii conduceau cu scorul de 2-1, insa in timpul ramas Deportivo Saprissa a reusit sa inscrie de doua ori, dintr-un penalty si o lovitura libera, care i-au asigurat pozitia a treia. Iordanescu s-a aratat dezamagit de rezultatul partidei. "A fost un meci bun, spectaculos. Totusi, pentru noi nu a fost o zi prea buna, pentru ca am pierdut locul trei in ultimele cinci minute ale partidei. Trebuie sa invatam din propriile greseli si sa speram ca anul viitor ne vom descurca mai bine daca vom mai participa in aceasta competitie", a afirmat tehncianul roman. Acesta a apreciat ca echipa sa are de multe de invatat din acest meci. "Nu am inceput prea bine, dar am reusit sa revenim. La scorul de 2-1 am avut sansa sa ne marim avantajul si ar fi trebuit sa profitam. Obiectivul nostru era sa terminam pe locul trei", a subliniat fostul selectioner al Romaniei. (N.G.)
Campionatul Mondial al Cluburilor
* Finala
FC Sao Paolo - FC Liverpool 1-0
Mineiro 27
* Finala pentru locurile 3-4
Deportivo Saprissa - Al-Ittihad 3-2
Saborio 13, 85p, R. Gomez 89 / Kallon 28, Job 53p


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.