Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei este vicecampioana mondiala, dupa ce a pierdut ieri, la St. Petersburg, finala competitiei, scor 23-28 (12-17) cu Rusia. Romania a egalat astfel ultima sa marea performanta - argint la CM din 1973, din I
Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei este vicecampioana mondiala, dupa ce a pierdut ieri, la St. Petersburg, finala competitiei, scor 23-28 (12-17) cu Rusia. Romania a egalat astfel ultima sa marea performanta - argint la CM din 1973, din Iugoslavia - dupa 32 de ani (singurul titlu mondial din palmaresul nationalei feminine a fost obtinut in 1962, cand CM a fost gazduit de Romania). Astfel, dupa noua victorii din tot atatea meciuri, cu Argentina, Camerun, Ucraina, Franta, Macedonia, Brazilia, Germania, Danemarca si Ungaria, "tricolorele" antrenate de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi s-ar recunoscut invinse de echipa tarii gazda. In fata unei sali, "Ice Palace", ocupata de 15.000 de spectatori, Romania a inceput excelent si a avut 2-0 dupa doua minute. Rusia a revenit, a facut 7-4, iar pe fondul unor ratari in tabara noastra (aruncari in bara, inclusiv una reusita de portarul Luminita Dinu), jucatoarele lui Trefilov au marcat gol dupa gol, diferenta ajungand si la sase goluri (11-5 si 16-10), existand o perioada de 7 minute in care Romania nu a punctat. La pauza, Rusia conducea cu 17-12 si urma sa inceapa repriza a doua in inferioritate numerica. Din pacate, barajul puternicelor rusoaice nu a putu fi depasit de romance, astfel ca diferenta a ajuns si la 7-8 goluri, victoria gazdelor, "biciuite" permanent de antrenorul Trefilov, fiind de necontestat.
Tadici: "Ne-am intors in elita!"
Gheorghe Tadici, antrenorul principal al Romaniei, a declarat la finalul meciului cu Rusia ca "infrangerea nu trebuie si nu poate sa umbreasca performanta imensa realizata la acest Campionat Mondial". "Poate am gresit si eu, poate au gresit si fetele, insa am avut in fata o echipa mai mult decat redutabila. Rusia a fost mai buna, insa daca jucam mai atent si aveam concentrarea din ultimele meciuri am fi reusit mai mult. Nu pot sa fiu suparat pe fete, sunt convins ca au vrut sa castige mai mult decat oricine. Dupa acest turneu final, la care multi nu ne-au dat prea multe sanse, am reusit sa aducem acasa medaliile de argint, iar Romania s-a intors printre marile echipe ale handbalului mondial", a spus Tadici. "Am reusit o performanta, un loc doi care nu s-a mai intamplat de mult timp. Sper ca acesta sa fie un nou inceput pentru handbalul romanesc", a completat "secundul" Dumitru Musi. Nici jucatoarele nu si-au putut ascunde dezamagirea dupa pierderea finalei, chiar daca performanta lor este una de exceptie. "Am facut tot posibilul sa castigam si cred ca aceasta dorinta ne-a facut sa fim precipitate si sa gresim. Sunt fericita pentru medalia de argint, dar ramane amaraciunea ca am fost la 60 de minute de titlul mondial", a spus Simona Gogarla. "Am pierdut un singur meci la acest Campionat Mondial, dar acesta a fost tocmai finala. Sunt fericita insa pentru medaliile de argint, desi ne-ar fi stat mai bine cu aurul la gat. Rusoaicele au meritat sa castige si avut totul de partea lor", a spus capitanul Romaniei, Steluta Luca.
Altfel, fiecare jucatoare va primi un premiu de 350 de milioane de lei pentru performanta de la CM, fiind de asteptat ca sumele sa fie marite prin atragerea unor sponsori.(MIG)
RUSIA - ROMANIA 28-23 (17-12)
RUSIA (antrenor Evgheni Trefilov): Tatiana Alizar, Maria Sidorova - portari, Oxana Romenskaia, Liudmila Postnova (7), Ana Kareeva, Liudmila Bodnieva (3), Iana Uskova (2), Elena Polenova (5/2), Emilia Turey (3/1), Elena Sergheeva (1), Natalia Sipilova (2), Ekaterina Marenikova (1), Ana Kurepta (1), Irina Poltoratkaia (3).
ROMANIA (antrenor Gheorghe Tadici): Tereza Tamas, Paula Radulescu, Luminita Dinu - portari, Ramona Maier (4/3), Raluca Ivan, Roxana Gatzel (1), Ana Maria Lazer, Aurelia Bradeanu (1), Ionela Galca (4), Cristina Varzaru, Steluta Luca (2), Valentina Neli Ardean-Elisei (7), Simona Silvia Gogarla (3/1), Georgeta Narcisa Lecusanu (1).
Penalizari (doua minute): Rusia - 5, Romania - 5.
Arbitri: G. Bord, O. Buy (ambii din Franta).
HANDBAL FEMININ - CM RUSIA 2005
Finala mare
RUSIA - ROMANIA 28-23 (17-12)
Finala mica
UNGARIA - DANEMARCA 27-24 (14-15)
Finala pentru locurile 5-6
OLANDA - GERMANIA 28-26 (17-12)
Finala pentru locurile 7-8
BRAZILIA - COREEA DE SUD 29-28 (15-14)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.