Mircea Geoana a mai pierdut un meci in lupta cu Adrian Nastase pentru suprematia in PSD. Sefia Organizatiei de Femei a PSD a fost adjudecata de Rovana Plumb (foto), sustinuta de Nastase, care a invins-o detasat la voturi pe contracandidata sa Ana Bir
Mircea Geoana a mai pierdut un meci in lupta cu Adrian Nastase pentru suprematia in PSD. Sefia Organizatiei de Femei a PSD a fost adjudecata de Rovana Plumb (foto), sustinuta de Nastase, care a invins-o detasat la voturi pe contracandidata sa Ana Birchall, protejata lui Geoana. Cei doi lideri ai PSD au transformat aceasta competitie interna intr-o batalie proprie in care fiecare a incercat sa isi arate puterea pe care o detine in partid. De altfel, pe tot parcursul evenimentului de sambata, Nastase si Geoana s-au luat la intrecere la capitolul popularitate in randul sexului frumos. Primul s-a pozat, a facut complimente si a dat autografe pesedistelor imbracate ca de petrecere, care topaiau entuziaste in jurul lui, iar Geoana a acaparat un alt segment al participantelor, mai proaspat sau mai de demult vopsite, evident nu in culorile partidului. Pe fondul atmosferei preponderent electorale, generate pe holul Parlamentului, din sala razbateau chemarile la emancipare, schimbarea raportului de forte intre barbati si femei, dar mai ales indemnuri de renuntare la cratita si implicare in politica. Plictisite, in interior, reprezentantele PSD au renuntat vremelnic la diete si s-au inghesuit la bufetul din incinta Palatului Parlamentului. Interesul pantagruelic al femeilor pesede a depasit competitia politica, asa incat organizatorii s-au straduit din rasputeri sa le aduca inapoi, la lucrari. "Va rog din suflet, veniti in sala ca sta presa cu ochii pe noi", striga din rasputeri o doamna preocupata de imaginea partidului si de cele cateva pateuri tinute strans intr-un servetel. Cum perseverenta este una din calitatile recunoscute ale femeilor, ordinea s-a asternut peste Conferinta Nationala.
Asistenta a tresarit doctrinar doar la discursul de inceput tinut de Mircea Geoana si la prezentarea unui filmulet in care pesedistele erau chemate "sa ia puterea la feminin". "Ce ziceti fetelor, luam puterea la feminin? Eu chiar acum incep...", se incheia entuziast filmul cu pricina. Atmosfera s-a mai inviorat spre pranz, o data cu speech-urile rostite de Birchall si Plumb. Prima a preferat un discurs pastelat, inspirat din propria experienta de viata, iar ultima le-a promis ferm functii de conducere in partid si mandate in Parlament. In final, pesedistele au dovedit pragmatism si au votat in consecinta.
De la meciul Plumb-Birchall la handbal
Nastase si Geoana au avut o zi grea. Ei au urmarit cu interesul la gura meciul Plumb-Birchall, iar cu sufletul intrecerea dintre echipele de handbal ale Romaniei si Ungariei. In timp ce in sala se transa prin vot soarta sefiei Organizatiei de femei, conducerea partidului a fugit strategic sa traga cu ochiul la semifinala pomenita. Adrian Nastase a convins si cativa ziaristi sa urmareasca meciul din biroul sau. Ghinion: televizorului lui Nastase ii murise sunetul, situatie in care s-a combinat cu Miron Mitrea ce urmarea meciul in anticamera. Cei doi au chibitat de pe margine, dovedind calitati reale de suporteri handbalisti. Aplauze, strigaturi, incurajari, sfaturi de pe margine si cei doi s-au transformat in antrenori de conjunctura pentru nationala feminina de hanbal. In toiul meciului, brusc usa s-a dat de perete, iar in scena si-a facut aparitia Mircea Geoana. Dupa ce a aruncat o privire pierduta in jur, si-a trantit mapa si s-a asezat pe un scaun, de unde a urmarit si el finalul de meci. Victoria Romaniei asupra Ungariei, a diluat pentru o clipa disputa politica, iar PSD a simtit la unison ca in vremurile bune. Mircea Geoana exclama entuzist: "yes, yes, yes!", Adrian Nastase aplauda frenetic si Mitrea se declara multumit de rezultatul meciului. In final, presedintii partidului au inceput sa se intreaca in povestiri despre familie. Geoana a spus cum este asteptat acasa, unde fiul sau a chemat inca opt colegi cu tot cu calculatoare si saci de dormit. Si fiul mai mic al lui Nastase, Mihnea este pasionat al jocurilor in retea, iar cel mare - Andrei - a luat viata in piept, la Milano. E la facultate, invata si isi spala singur hainele. In tot acest timp, jos, in sala, majoritatea pesedista vota in favoarea Rovanei Plumb.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.