Daca vreun spectator doreste in perioada Sarbatorilor de iarna sa vizioneze o reprezentatie de balet la Opera Nationala din Bucuresti, va constata cu dezamagire ca-i este imposibil, deoarece compania de balet este plecata in turneu pana pe data de 2
Daca vreun spectator doreste in perioada Sarbatorilor de iarna sa vizioneze o reprezentatie de balet la Opera Nationala din Bucuresti, va constata cu dezamagire ca-i este imposibil, deoarece compania de balet este plecata in turneu pana pe data de 2 ianuarie 2006. Lucru cu atat mai surprinzator cu cat Opera Nationala din Bucuresti, institutie de stat subordonata Ministerului Culturii si Cultelor, ar trebui sa sustina reprezentatii la sediul sau, in primul rand pentru contribuabilii din banii carora este subventionata! Din nefericire, desi in ultimii 50 de ani conducerea artistica a Operei a fost schimbata o data la 4 ani, se pare ca nici pana astazi, in anul 2005, cei care raspund de managerierea artistica a institutiei nu sunt familiarizati cu ceea ce inseamna strategie repertoriala si de marketing, aplicata pe diagrama unei stagiuni, astfel incat sa constientizeze ca maximum de performanta se inregistreaza in lunile de iarna - decembrie, ianuarie si februarie -, cand, conform statisticii, oamenii opteaza pentru petrecerea timpului liber mergand la spectacole. Cei in cauza nu trebuie sa confunde o companie de stat, cu un regim specific de functionare, cu compania "Fantasio", creata special pentru turnee, la inceputul anilor '80, de coregraful Oleg Danovschi, la Constanta. Consultand site-ul Operei, aflam doar ca turneul urmeaza sa aiba loc in Italia, cu spectacolele "Lacul lebedelor" si "Cenusareasa", fara sa se specifice in ce orase urmeaza sa se desfasoare turneul, pe scenele caror teatre vor fi sustinute spectacolele si prin intermediul carei agentii de impresariat a fost organizat turneul.
Reclamand aceasta stare de fapt, nutrim speranta ca noul director general al Operei Nationale din Bucuresti, va include in obiectivele programului sau si remedierea acestei situatii.
Nota redactiei: Simona Somacescu este una dintre cele mai reputate interprete romance de balet din ultimele doua decenii, cu o importanta cariera internationala. Asa cum am mai informat, noul director al Operei Nationale, in urma concursului organizat saptamana aceasta de Ministerul Culturuii si Cultelor, este scenograful Catalin Ionescu-Arbore.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.