Medicii britanici ar putea realiza primul transplant facial total. Ei au obtinut deja din partea Comitetului de etica al unui spital dreptul de a cauta pacienti pentru realizarea unei astfel de interventii, au declarat reprezentantii spitalului Royal
Medicii britanici ar putea realiza primul transplant facial total. Ei au obtinut deja din partea Comitetului de etica al unui spital dreptul de a cauta pacienti pentru realizarea unei astfel de interventii, au declarat reprezentantii spitalului Royal Free din Londra, citati de AFP. Proiectul echipei de la spitalul Royal Free trebuie sa mai fie aprobat de Colegiul regal al chirurgilor. Acest organism a refuzat in 2003 o astfel de cerere, din motive etice. In urma acordului dat de Comitetul de etica, echipa chirurgului Peter Butler va putea cauta pacienti care au suferit arsuri grave la fata.
O frantuzoaica in varsta de 38 de ani a beneficiat in luna noiembrie de prima grefa partiala de fata. Echipe din China si Statele Unite sunt dornice, de asemenea, de a realiza prima grefa faciala totala. "Principala problema este aceea de a alege pacientul potrivit", a declarat Butler. "Am incercat sa vedem cum suporta candidatii faptul ca au fost desfigurati si cum au indurat operatiile ulterioare la care au fost supusi. Trebuie sa fii robust pentru a putea suporta aceste lucruri". Pielea, grasimea si vasele de sange prelevate de la un donator sunt ajustate pentru a se potrivi structurii osoase si musculare a fetei celui caruia i se aplica grefa. In consecinta, trasaturile noului chip vor fi un hibrid intre fata donatorului si a pacientului. Potrivit lui Butler, simularile pe calculator au aratat faptul ca familiile donatorilor nu vor observa, atunci cand il vor privi pe cel caruia i s-a aplicat grefa, trasaturile rudelor lor decedate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.