Autoritatile de la Bucuresti raman optimiste, chiar daca semnalele Bruxelles-ului nu sunt tocmai linistitoare.
Dupa intrevederea avuta ieri, la Bruxelles, cu Olli Rehn, comisarul european pentru Extindere, premierul Calin Popescu-Tariceanu a a
Autoritatile de la Bucuresti raman optimiste, chiar daca semnalele Bruxelles-ului nu sunt tocmai linistitoare.
Dupa intrevederea avuta ieri, la Bruxelles, cu Olli Rehn, comisarul european pentru Extindere, premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat ca are semnale pozitive din partea Comisiei Europene, in ceea ce priveste indeplinirea angajamentelor pe care Romania si le-a asumat in vederea aderarii la UE la 1 ianuarie 2007.
"Am sentimentul ca membrii Comisiei Europene constata capacitatea de a ne indeplini angajamentele asumate si nu numai atat, ci constata indeplinirea progresiva a acestora", a afirmat premierul Tariceanu. Nici coruptia nu este un subiect care sa ingrijoreze, Tariceanu afirmand ca "putem demonstra ca avem o Justitie care functioneaza corect si avem un stat de drept". Alte probleme abordate in cadrul intalnirii cu Olli Rehn, au fost legate de securizarea frontierelor si de combaterea coruptiei. Primul-ministru a indicat in acest sens ca prin renegocierea contractului cu EADS vor putea fi puse la dispozitia autoritatilor echipamentele de securizare a frontierelor, astfel incat sa fie indeplinite standardele cerute de UE.
In privinta bugetului comunitar, principal subiect de dezbatere al reuniunii de iarna a Consiliului European, Tariceanu a reamintit ca e dezamagit de propunerea britanica. In opinia sa, pozitie britanicilor "demonstreaza ca, din pacate, prea multi lideri europeni sunt influentati de dificultatile politice interne atunci cand discuta de problemele UE si abandoneaza viziunea de perspectiva a Uniunii".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.