Ieri a avut loc tragerea la sorti a saisprezecimilor si a optimilor de finala din Cupa UEFA, in prima dintre aceste faze aflandu-se, in calitate de capi de serie, Steaua si Rapid, care au castigat grupele din care au facut parte. Sortii au fost potri
Ieri a avut loc tragerea la sorti a saisprezecimilor si a optimilor de finala din Cupa UEFA, in prima dintre aceste faze aflandu-se, in calitate de capi de serie, Steaua si Rapid, care au castigat grupele din care au facut parte. Sortii au fost potriviti pentru amandoua, fiindca Steaua va intalni pe Heerenveen, echipa olandeza care a eliminat, practic, pe Dinamo, prin egalul reusit la Bucuresti in prima etapa. Dupa jocul convingator din faza grupelor, campionii Romaniei nu ar trebui sa aiba probleme in fata unei trupe care a marcat doar doua goluri in ultimele patru partide din Cupa UEFA, ambele in ultimul meci, cu Levski. In schimb, ros-albastrii au defilat intr-o grupa cu echipe de calibru din Germania, Italia, Franta si Suedia, ceea ce transforma echipa care va fi antrenata la data meciurilor de catre Cosmin Olaroiu in mare favorita. In cazul in care trece de Heerenveen, Steaua va intalni in optimi pe castigatoarea din confruntarea AZ Alkmaar - Betis Sevilla, care nu anunta deloc un adversar de netrecut. "Este un adversar bun, care a avut rezultate in faza grupelor. Este important ca Heerenveen a jucat la Bucuresti, este o formatie buna care primeste greu gol. Toti adversarii ar fi fost la fel de dificili, important este sa tratam jocul serios si atunci cred ca nu vom avea probleme", a comentat ieri tragerea la sorti Mihai Nesu, fundasul stanga al campionilor.
Rapidul s-a documentat joi seara
Rapidul va intalni pe Hertha Berlin in saisprezecimi, tocmai echipa pe care Steaua a dominat-o destul de autoritar in Germania, joi seara. Asadar, si pentru giulesteni un adversar care marcheaza putin, berlinezii reusind sa introduca mingea in poarta doar o singura data in cele patru meciuri din grupa, la fel de adevarat fiind si faptul ca nu au incasat nici un gol. "Am presimtit ca vom juca cu Hertha si de aceea le-am urmarit foarte atent meciul cu Steaua. Hertha avea nevoie de un egal ca sa fie sigura de calificare, dar in februarie va fi cu totul si cu totul diferita", a apreciat Razvan Lucescu. Tehnicianul giulestean considera ca echipa sa nu a avut noroc la tragerea la sorti. "Nu am avut noroc la tragere, puteam intalni un adversar mai usor, dar privim cu incredere", a afirmat Lucescu. Antrenorul Rapidului a facut si o paralela intre Stuttgart, ultima echipa intalnita in grupa, in fata careia a pierdut cu 1-2, si oponentul din februarie viitor. "Sunt doua jocuri in care trebuie sa dai totul, dar Hertha nu este mai tare decat VfB Stuttgart. Au jucatori buni de atac, dar au si slabiciunile lor", a explicat antrenorul rapidist. In cazul in care vor trece de berlinezi, giulestenii vor intalni in "optimi" pe castigatoarea din "dubla" FC Thun - Hamburger SV. "Pentru noi conteaza doar meciul cu Hertha, vom vedea cu cine vom juca dupa meciurile cu Hertha", a evitat Lucescu jr. sa comenteze mai departe. Interesanta a fost reactia lui Gigi Becali la aflarea adversarilor. Rugat sa comenteze cum ar fi o finala de Cupa UEFA Steaua - Rapid, patronul Stelei a comentat: "N-avem cum sa ne intalnim. Pentru ca nu poate Rapid sa ajunga acolo. Ei sa zica mersi daca pot sa treaca de primul hop acum. Fara rautate o spun, dar nu au inca experienta. Si nu cred ca au nici puterea si valoarea necesara". Becali a afirmat ca in momentul de fata se gandeste si la Supercupa Europei. "Sunt bucuros ca am construit o echipa puternica, o echipa care va juca finala pentru ca nu vad cine ne poate invinge la ora asta dintre echipele din Cupa UEFA. Si nu ma gandesc acum doar la finala Cupei UEFA, ci si la Supercupa", a mentionat Becali. (B.G.)
Cupa UEFA, optimi de finala
1. Litex Loveci - RC Strasbourg
2. VfB Stuttgart - Middlesborough
3. Slavia Praga - US Palermo
4. SC Heerenveen - STEAUA
5. Lokomotiv Moscova - FC Sevilla
6. Bolton Wanderers - Olympique Marseille
7. Hertha Berlin - RAPID
8. FC Basel - AS Monaco
9. Udinese - RC Lens
10. Rosenborg Trondheim - Zenit Sankt Petersburg
11. FC Bruges - AS Roma
12. Schalke 04 - Espanol Barcelona
13. OSC Lille - Sahtior Donetk
14. FC Thun - Hamburg SV
15. Betis Sevilla - AZ'67 Alkmaar
16. Artmedia Bratislava - Levski Sofia
Partidele tur vor avea loc pe 15 si 16 februarie, iar returul este programat pe 22 si 23 februarie.
Sferturi de finala
Invingatoarea meci 7 - Invingatoarea meci 14
Invingatoarea meci 8 - Invingatoarea meci 1
Invingatoarea meci 2 - Invingatoarea meci 11
Invingatoarea meci 4 - Invingatoarea meci 15
Invingatoarea meci 3 - Invingatoarea meci 12
Invingatoarea meci 6 - Invingatoarea meci 10
Invingatoarea meci 9 - Invingatoarea meci 16
Invingatoarea meci 13 - Invingatoarea meci 5.
Partidele tur se vor juca pe 9 martie, iar returul este programat pe 16 martie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.