Ministerul Sanatatii (MS) sfatuieste populatia sa evite automedicatia in situatia aparitiei unor simptome de infectie acuta respiratorie si a starilor febrile. "Cei care prezinta aceste simptome trebuie sa se prezinte urgent la medic. Oricum, MS cont
Ministerul Sanatatii (MS) sfatuieste populatia sa evite automedicatia in situatia aparitiei unor simptome de infectie acuta respiratorie si a starilor febrile. "Cei care prezinta aceste simptome trebuie sa se prezinte urgent la medic. Oricum, MS continua actiunile privind educarea populatiei pentru prevenirea aparitiei imbolnavirilor de gripa aviara la om.
Astfel, oamenii trebuie sa se spele cu apa si sapun pe maini dupa contactul cu pasarile, sa evite contactul cu suprafetele sau obiectele contaminate cu dejectiile pasarilor, sa prepare la peste 70 de grade carnea de pasare", recomanda reprezentantii MS. Acestia sustin ca au fost tiparite 30.000 de postere, 30.000 de autocolante si 30.000 de fluturasi cu informatii utile populatiei care au inceput a fi distribuite in teritoriu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.