Capitanul campioanei baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, pivotul Catalin Burlacu, a fost declarat sportivul anului de catre FRB, fiind urmat in topul pe 2005 de pivotul Virgil Stanescu (Spartak St. Petersburg), tanarul Mihai Silvasan
Capitanul campioanei baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, pivotul Catalin Burlacu, a fost declarat sportivul anului de catre FRB, fiind urmat in topul pe 2005 de pivotul Virgil Stanescu (Spartak St. Petersburg), tanarul Mihai Silvasan (Poli Carbochim Mobitelco Cluj) si de coordonatorii de joc ai echipei Dinamo-Erbasu, Claudiu Fometescu si Paul Helcioiu. Component de baza al echipei din Ploiesti dar si al Nationalei Romaniei, Burlacu si-a trecut in cont in acest an trei trofee, FIBA-Europe Cup, campionatul si Cupa Romaniei, avand evolutii foarte bune atat in intrecerile internationale, cat si in cele interne. Totodata, FRB a anuntat ieri dimineata ca a desemnat-o sportiva anului pe extrema Ildiko Vass, componenta a lotului national si cosgetera in prima liga germana, cu echipa BBV Leibzig. In prezent, Vass evolueaza cu succes in Lituania, la Avi Marianpole, si este urmata in topul pe 2005 de "veterana" Svetlana Dragusin (Sportul Studentesc - Omnilogic), de coordonatoarea de joc Annemarie Parau (BC ICIM Arad), precum si de alte doua jucatoare cu experienta internationala, Larisa Toma (Polfa Pabianice) si Bianca Dragus (BC ICIM Arad). In plus, oficialii FRB au mai acordat doua premii de excelenta, pentru cel mai de perspectiva jucator, diplomele fiind atribuite Gabrielei Marginean (Colegiul Mount Chantal, West Virginia, SUA), si extremei Vlad Moldoveanu (St. John's College, Washington, SUA). (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.