Rapitor achitat
Fostul campion olimpic la patinaj artistic Wolfgang Schwarz - suspectat de tentativa de rapire a fiicei unui om de afaceri roman - a fost achitat, ieri, in dosarul in care este acuzat de trafic de persoane, cazul presupus
Rapitor achitat
Fostul campion olimpic la patinaj artistic Wolfgang Schwarz - suspectat de tentativa de rapire a fiicei unui om de afaceri roman - a fost achitat, ieri, in dosarul in care este acuzat de trafic de persoane, cazul presupusei incercari de rapire fiind dezbatut separat. Schwarz a fost achitat in procesul desfasurat la Viena, in care era acuzat ca ar fi adus in Austria tinere lituanience pentru a se prostitua. Procurorii au aratat ca Schwarz - acum in varsta de 58 de ani - a adus in Austria, in 2004, doua femei din Lituania pentru a se prostitua, insusindu-si o parte din castigurile acestora. In plus, fostul sportiv a mai fost acuzat si ca i-ar fi gasit unei alte femei, tot din strainatate, un loc de munca intr-un bordel, cerandu-i in schimb o parte din castiguri. Anuntand verdictul de achitare, judecatorul austriac Martina Krainz a aratat ca instanta il lasa liber pe Schwarz, date fiind dubiile asupra marturiilor impotriva sa. "Ati avut norocul de a va intretine legaturile dubioase cu oameni care nu sunt cu nimic mai demni de incredere decat dumneavoastra", i-a spus judecatorul Krainz celui achitat. (Mediafax)
Ranit in instanta
Un recidivist acuzat de talharie s-a automutilat ieri, in fata instantei Curtii de Apel Bucuresti, ranindu-se la gat cu o lama confectionata artizanal, pe care o avea ascunsa intr-un bandaj infasurat pe o mana. Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, Florin Valentin Malaca era in boxa, iar presedinta completului de judecata ii daduse ultimul cuvant. In acel moment, acuzatul a scos, din bandajul de pe o mana, un obiect ascutit, din metal, de mici dimensiuni, cu care s-a taiat la gat. Barbatul a fost transportat de urgenta la spital, unde medicii au constatat ca are o rana superficiala. (M.V.R.)
Cozma transferat
Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a fost transferat, in noaptea de miercuri spre joi, la cerere, de la Jilava la Penitenciarul Timisoara. Directorul Penitenciarului Timisoara a declarat ca Miron Cozma a cerut sa fie transferat aici pentru a fi mai aproape de familie. "Cozma a ajuns la Timisoara ca urmare a avizarii de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor a cererii de transfer din motive familiale. Dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, a fost pusa in aplicare dispozitia de transferare si asa a sosit la Penitenciarul de Maxima Siguranta Timisoara", a precizat acesta. Cozma va ramane la Timisoara pana va indeplini conditiile legale pentru eliberarea conditionata. (B.C.G.)
Candidaturi admise de CSM
Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au admis candidatura a 11 persoane pentru functia de judecator. Potrivit unor surse judiciare, citate de Rompres, cei 11 sunt fie avocati cu vechime de cel putin zece ani in profesia lor, fie fosti magistrati. Astfel, candidaturile Mariei Elena Bertea, Diana Dehelean, Rodica Opris au fost acceptate pentru Judecatoria Oradea, ale lui Ioan Sambotin si Mariana Nemteanu au fost aprobate pentru Judecatoria Sighisoara, ale lui Antonio Chiscop, Rita Silla Fazakas Forra, Maria Russu si Sara Rosnaz Por au fost acceptate pentru Judecatoria Miercurea Ciuc, a Marinelei Vieru Stefan - pentru Judecatoria Odorheiu Secuiesc, iar a Mihaelei Cristina Florea - pentru Judecatoria Targu Mures. (Rompres)
Eleve violate
Sase elevi de la un liceu vasluian al carui nume nu a fost facut public sunt acuzati ca au violat doua colege, dupa ce le-au pacalit ca vor merge la o petrecere si le-au dus intr-o garsoniera. Potrivit anchetatorilor, cele doua minore au fost invitate la o petrecere in locuinta unuia dintre cei sase tineri si, impotriva vointei acestora, au fost violate pe rand de catre colegii lor. Cele doua adolescente au fost racolate de catre R.A.R. (16 ani), cu antecedente penale, si S.S.H. (17 ani). Dupa ce le-au dus intr-o garsoniera din Vaslui, cei doi, impreuna cu alti patru elevi le-au violat, pe rand, pe cele doua adolescente. In momentul de fata, politistii fac cercetari si incearca sa demonstreze vinovatia celor sase elevi, in ciuda faptului ca minorele violate au sesizat cu intarziere incidentul. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.