Vicecampioana voleiului feminin romanesc, Rapid-AIBO, a facut un pas urias spre sferturile de finala ale Cupei CEV, dupa ce a spulberat, miercuri seara, gruparea turca Dyo Karsiyaka Izmir, la un scor incredibil: 3-0 (12, 8, 19). Si asta, in conditiil
Vicecampioana voleiului feminin romanesc, Rapid-AIBO, a facut un pas urias spre sferturile de finala ale Cupei CEV, dupa ce a spulberat, miercuri seara, gruparea turca Dyo Karsiyaka Izmir, la un scor incredibil: 3-0 (12, 8, 19). Si asta, in conditiile in care reprezentantele Semilunii au acces direct in aceasta faza a competitiei continentale iar elevele antrenorului Costinel Stan au fost nevoite sa treaca de furcile caudine ale grupelor preliminare, fapt care ne-a facut, miercuri seara, sa punem serios la indoiala criteriile CEV atunci cand analizeaza coeficientii de calificare. De altfel, dominatia giulestencelor a fost mai mult decat evidenta, partida termindu-se in numai 57 de minute de joc efectiv, spre dezamagirea oficialilor oaspeti din tribune, printre care s-a aflat si consulul Turciei la Bucuresti. Dornice sa acceada in primavara europeana, gazdele au demarat in forta si au inchis rapid primele doua seturi, Bozhilova, Carstoiu, Sekulovic, Hancu si Martin reusind sa "ingroape" pe rand mingile ridicate perfect pe fileu de Daniela Minca. De partea cealalta, doar croata Katarina Barun a mai reusit sa treaca de blocajul alb-visiniu, spre disperarea staff-ului tehnic turc, care n-a gasit decat in ultimul set unele solutii pentru a mai echilibra disputa. "Apreciez faptul ca fetele noastre si-au facut singure jocul usor, reusind sa arate un volei de calitate, pe care-l stiu foarte bine. Sunt foarte bucuros pentru victorie, obtinuta uniform, si cred ca am transat deja calificarea in favoarea noastra", a spus Costinel Stan dupa meci, adaugand ca vrea, impreuna cu echipa si cu managerul Marian Stefan, sa reinnoade o traditie europeana. "In urma cu aproape un deceniu, jucam Final Four-ul Cupei Cupelor. Cu ceva sansa, poate ajungem si acum in careul de asi al Cupei CEV", a concluzionat Costinel Stan, care-si doreste o victorie si in meciul retur de la Izmir.
Din pacate, tot miercuri seara, Stiinta Bacau si VCM Constanta au pierdut in grupele Top Teams Cup si si-au diminuat considerabil sansele de calificare in sferturi. La Bacau, elevele antrenorului Florin Grapa au cedat inexplicabil in fata rivalelor poloneze de la Bydgoszcz, cu 1-3, si sunt obligate sa castige in fief-ul liderului grupei A pentru a obtine calificarea, in vreme ce la Lisabona, echipa constanteana pregatita de Gyula Barta a cedat locul secund din grupa C, dupa ce a fost spulberata cu 3-0, si nu mai pot spera decat la un miracol in ultima etapa, cand lusitanii evolueaza la Novi Sad.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.