Ion Iliescu si Laszlo Tokes au fost laureatii premiilor PIN "Secera si Ciocanul", acordate in deschiderea manifestarilor legate de evenimentele din decembrie 1989 de la Timisoara. Criteriul de selectie l-a constituit "notorietatea faptului ca rolul s
Ion Iliescu si Laszlo Tokes au fost laureatii premiilor PIN "Secera si Ciocanul", acordate in deschiderea manifestarilor legate de evenimentele din decembrie 1989 de la Timisoara. Criteriul de selectie l-a constituit "notorietatea faptului ca rolul serviciilor secrete maghiare si sovietice, precum si a persoanelor apropiate de acestea, a fost unul determinant in influentarea si organizarea loviturii de stat", dupa cum a aratat intr-o conferinta de presa, desfasurata la Timisoara, vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru. Aceasta i-a anuntat pe primii doi laureati, carora le vor fi trimise acasa premiile, insotite de o dedicatie speciala si de indemnul scris de a se hotari sa spuna adevarul despre evenimentele pe care le-au influentat si coordonat. Trofeele vor fi acordate anual acelor persoane publice considerate ca au avut un rol important in lovitura de stat din decembrie 1989. Premiile vor fi acordate, in opinia reprezentantilor PIN, "atat timp cat autoritatile din Romania vor considera ca acele evenimente nu trebuie cercetate, iar vinovatii pentru moartea a mii de tineri romani, care au crezut ca participa la o revolutie, nu trebuie sa fie pedepsiti". (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.