Liberalii resping criticile aduse "fara pic de responsabilitate", de social-democrati, Guvernului Tariceanu, sustinand ca actualul Executiv a recuperat, intr-un an de zile, toate decalajele si a facut posibila respectarea angajamentelor asumate de Ro
Liberalii resping criticile aduse "fara pic de responsabilitate", de social-democrati, Guvernului Tariceanu, sustinand ca actualul Executiv a recuperat, intr-un an de zile, toate decalajele si a facut posibila respectarea angajamentelor asumate de Romania fata de Uniunea Europeana. "Desi a adus Romania in pragul colapsului din cauza coruptiei care a sugrumat economia, PSD critica masurile economice introduse de Guvernului Tariceanu. Aceste masuri au adus bani la buget, bani din care a inceput reconstructia tarii dupa inundatii, au fost platite datoriile uriase ale spitalelor si au fost acoperite gaurile facute de PSD, prin contracte frauduloase", afirma vicepresedintele PNL, Dan Radu Rusanu, intr-un comunicat de presa difuzat ieri.
O minciuna
Rusanu considera ca aprecierile PSD privind esecul cotei unice sunt "o minciuna grosolana", in conditiile in care rezultatele reformei fiscale introduse incepand cu 1 ianuarie 2005 "sunt cu mult mai bune decat cele mai optimiste evaluari care s-ar fi putut face". Pe de alta parte, sustine liderul liberal, acest an a fost marcat de constrangerile impuse de masurile luate de fostul guvern in 2004, cu justificari sociale mai mult sau mai putin corecte, facute in campania electorala sau inainte a acesteia. "Aici pot fi enumerate urmatoarele: asigurarea necesarului de fonduri pentru pensiile agricultorilor, acordarea de cresteri salariale personalului din sectorul bugetar, indexarea alocatiei de stat pentru copii, a alocatiei familiale complementare, a alocatiei de sustinere pentru familia monoparentala si a alocatiei de plasament familial", a aratat Rusanu. El a mentionat ca Guvernul actual nu a renuntat la aceste angajamente, "insa faptul ca acestea au fost anuntate de Guvernul Nastase fara sa aiba acoperire financiara a grevat asupra posibilitatilor de manevra ale Guvernului actual in tintirea propriilor programe si proiecte asa cum au fost prezentate electoratului". Cu toate acestea, noteaza liderul liberal, in 2005 s-au inregistrat o serie de performante, iar in 2006, "an al mizei istorice - aderarea la UE", "Guvernul Tariceanu este cel care va face posibila indeplinirea acestui dezide-rat". (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.