Liderul democratilor din Camera, Cristian Radulescu, a declarat ieri, dupa o noua runda de negocieri cu reprezentantii UDMR pe problema statutului minoritatilor nationale, ca atat democratii, cat si Alianta DA nu vad utilitatea infiintarii Consiliulu
Liderul democratilor din Camera, Cristian Radulescu, a declarat ieri, dupa o noua runda de negocieri cu reprezentantii UDMR pe problema statutului minoritatilor nationale, ca atat democratii, cat si Alianta DA nu vad utilitatea infiintarii Consiliului National al autonomiei culturale (CNAC) ca institutie separata. "Discutiile au avansat pana la articolul 34. Pozitiile se pot apropia, dar avem in continuare o problema pe care nu o putem depasi legata de Consiliul National al autonomiei culturale a carui utilitate PD nu o vede si pe care nu-l dorim legiferat", a spus Cristian Radulescu, precizand ca pozitia PD este insusita si de Alianta DA. El a afirmat ca UDMR se mentine pe pozitia ca acest consiliu sa existe in continuare, lucru pe care democratii nu-l socotesc necesar. "Noi nu suntem de acord cu existenta consiliului. Daca este vorba de posibilitatea minoritatii respective sa dea un anumit aviz pentru infiintarea sau desfiintarea de institutii si pentru numirile si schimbarile in posturi, in institutiile culturale si cele educative, noi vedem posibilitatea suficienta ca acest aviz sa fie dat de Consiliul Minoritatilor Nationale (CMN), a spus Cristian Radulescu, citat de Rompres. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.