Reprezentantii industriei tutunului solicita Ministerului Finantelor Publice (MFP) ca sistemul de accizare, contributiile la diferitele fonduri speciale si stabilirea unui pret minim pentru tigarete sa fie convenite cu toti producatorii de tigarete,
Reprezentantii industriei tutunului solicita Ministerului Finantelor Publice (MFP) ca sistemul de accizare, contributiile la diferitele fonduri speciale si stabilirea unui pret minim pentru tigarete sa fie convenite cu toti producatorii de tigarete, astfel incat sa nu fie afectata concurenta pe piata, informeaza Mediafax. "Acciza minima, aplicata tigaretelor ieftine, care folosesc de regula drept materie prima tutun romanesc, trebuie stabilita la un nivel care sa nu distorsioneze piata. A crescut deja, de la 1 aprilie, de la 66% la 90% din acciza pentru categoria cea mai populara, o noua crestere nefiind oportuna. Initiativa de introducere a pretului minim la tigarete contravine legislatiei comunitare", se arata intr-un comunicat al Consiliului pentru tutun si produse din tutun. Consiliul atrage atentia asupra mai multor taxe ce sunt aplicate produselor din tutun, care ar trebui sa fie sa se regaseasca in accize. "Orice taxa suplimentara favorizeaza piata neagra", se mai arata in comunicat. Conform membrilor Consiliului, orice sistem aplicat productiei produselor din tutun trebuie sa fie corelat si cu productia agricola autohtona de tutun, profiturile urmand sa fie distribuite in mod egal pe filiera de comercializare a tutunului si produselor din tutun. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.