Rapidul a pierdut miercuri seara la Stuttgart, scor 1-2, in fata lui VFB, insa a reusit, prin prisma celorlalte rezultate obtinute in grupa sa termine pe prima pozitie. Giulestenii au avut in fata o echipa din care au lipsit titulari de drept ca Toma
Rapidul a pierdut miercuri seara la Stuttgart, scor 1-2, in fata lui VFB, insa a reusit, prin prisma celorlalte rezultate obtinute in grupa sa termine pe prima pozitie. Giulestenii au avut in fata o echipa din care au lipsit titulari de drept ca Tomasson sau Hildebrand, si nu au avut mari probleme in a-si impune jocul de posesie prelungita care le-a adus succes in Europa si laude in Romania. Toate bune si frumoase pana in minutul 20 cand o minge usoara trimisa de Ilyes spre portarul Minca a fost balbaita impardonabil de inlocuitorul lui Coman iar Gomez a impins balonul in poarta goala. Svabii au simtit momentul mai putin fast al Rapidului si s-au instalat la conducerea jocului, al doilea gol venind dintr-un sut al aceluias Gomez deviat de Maftei. Jucatorii lui Razvan Lucescu s-au dezmeticit in repriza a doua si au inceput sa puna probleme serioase dar Buga si Niculae au ratat cu nonsalanta. Golul ce a adus Rapidul pe prima pozitie a venit de la Burdujan, cu zece minute inainte de final iar giulestenii pot astepta mai linistiti tragerea la sorti de astazi.
Rapidistii l-au iertat pe Minca
Razvan Lucescu, antrenorul Rapidului, a refuzat sa arunce anatema pe Minca pentru infrangerea suferita. "Nu am comentat la pauza, in vestiar, greseala, fiindca suntem o echipa si, atunci cand unul gafeaza, ceilalti trebuie sa se adune ca sa se repare. Pentru mine este o satisfactie imensa, mai ales ca in urma cu doua luni si jumatate eram in mijlocul unui scandal imens. Am plecat cu sansa a cincea si am reusit sa terminam primii in grupa", a spus Razvan Lucescu. Eroul negativ al serii, Mihai Minca, s-a declarat bucuros de golul marcat de Burdujan, care a mentinut Rapidul pe prima pozitie. "Am avut impresia ca Ilyes a trmis intentionat spre mine mingea. Din cauza asta am ezitat sa o prind", a declarat portarul venit la Rapid in vara. La randul sau, patronul George Copos l-a menajat pe Minca. "A fost un joc bun, ne-am organizat foarte bine si daca nu era greseala aceea de la primul gol al germanilor puteam chiar sa obtinem un egal. Nu e important asta, ci faptul ca noi ne-am realizat obiectivul. Minca este un copil, e greseala unui copil pentru ca dupa aceea s-a vazut ca a scos o minge aproape incredibila", a adaugat patronul Rapidului. Marius Constantin a declarat ca vina pentru rezulat apartine intregii echipe deoarece a inceput jocul fara sa fie concentrata. "Asa se intampla cand esti calificat. Doar suntem romani!", a concluzionat Constantin.
Trapattoni multumit
Giovanni Trapattoni, tehnicianul lui VFB Stuttgart, a declarat ca victoria obtinuta de formatia sa este meritata. "A fost o seara frumoasa pentru mine. Imi pare insa rau ca am ratat castigarea grupei. Rapid a jucat defensiv in prima repriza, dar a presat puternic dupa pauza. Noi am avut in teren mai multi fotbalisti care nu erau obisnuiti sa joace 90 de minute si le-a lipsit forta", a afirmat antrenorul italian. Internationalul Andreas Hinkel si-a laudat colegii care au evoluat in meciul cu Rapid. "Jos palaria in fata echipei. Pacat ca nu am castigat cu 2-0, pentru ca ne doream victoria in grupa", a spus Hinkel. Dupa meci, presa germana s-a intrebat ironica daca echipa a doua a svabilor nu este mai buna decat prima garnitura si i-a evidentiat de la Rapid pe Ilyes si Maftei.
VfB STUTTGART - RAPID 2-1 (2-0)
Au marcat: M. GOMEZ (20, 38) / BURDUJAN (80)
Stadion: "Gottlieb-Daimler"; spectatori: 14.000.
VfB: Heinen - Gerber, Babbel, Delpierre, Hinkel - Gronkjaer (89 Stranzl), Carevic, Hitzelsperger, Gentner - Cacau (76 Tiffert), Gomez (60 Streller). Antrenor: Giovanni Trapattoni.
RAPID: Minca - M. Constantin, Maftei, I. Rada - Badoi, Maldarasanu, Ilyes (76 Burdujan), Karamian - Buga (63 E. Dica), N. Constantin (51 Vasilache), D.Niculae. Antrenor: Razvan Lucescu.
Cartonase galbene: Carevic (45) / Maldarasanu (26), Ilyes (34).
Au arbitrat: D. Messina - G. Contini, L. Fornasin (toti din Italia).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.