Dinamo nu a reusit miercuri seara sa scoata un rezultat pozitiv din confruntarea de la Marseille si este eliminata din Europa. Cu o victorie s-ar fi calificat fara emotii, cu un egal ar fi obtinut locul trei s-ar fi calificat direct, cu un egal ar fi
Dinamo nu a reusit miercuri seara sa scoata un rezultat pozitiv din confruntarea de la Marseille si este eliminata din Europa. Cu o victorie s-ar fi calificat fara emotii, cu un egal ar fi obtinut locul trei s-ar fi calificat direct, cu un egal ar fi prins locul trei la golaveraj in fata lui Heerenveen. Fara Zicu si Moti, suspendati, Andone a incercat sa alcatuiasca o echipa cat mai ofensiva, care sa atace in valuri poarta unei echipe deja calificata, care a folosit destule rezerve. Meciul s-a decis in prima repriza, cand Niculescu sI Vl. Munteanu au ratat din pozitii favorabile, iar gazdele nu au iertat si au facut repede 2-0. Dinamo a mai sperat dupa reusita lui Claudiu, lovitura libera excelent executata, insa nu a avut forta sa atace decisiv si sa dea lovitura pe Stade Velodrome. Campionii de toamna parasesc de unii singuri Europa, in timp ce rivalii continua cursa, lui Andone, in cazul in care va trece cu bine sedintele care se anunta, ramanandu-i un singur obiectiv, titlul, pe care, daca il rateaza, nu il va ierta nimeni. "Cainii" nu puteau pretinde mai mult de la o campanie europeana pe care au ratat-o inca din primul meci, cu Heerenveen la Bucuresti, cand ar fi putut castiga si acum ar fi mers mai departe. Asa cum, spre exemplu, a facut-o Levski, care si-a castigat cele doua meciuri acasa, permitandu-si sa piarda in deplasare tot de doua ori si s-a calificat inca dinaintea ultimei runde.
Badea: "Pe Andone il apara jocul bun al echipei"
La finalul intalnirii de la Marsilia, conducerea lui Dinamo era suparata, dar antrenorul Ioan Andone nu a fost pus la zid. "Nu se pune problema despartirii de Andone", a afirmat Cristi Borcea, directorul executiv al liderului din Divizia A. Pe aceeasi pozitie s-a situat si Vasile Turcu, unul dintre cei mai aprigi contestatari ai tehnicianului. "O sa tragem linie, vom vedea si cele bune si cele rele, apoi vom trage concluzia. Este un rezultat nedrept, dar nu un capat de tara", a comentat Turcu. La randul sau, Nicolae Badea, presedintele CA al lui Dinamo, a refuzat sa ia in calcul demiterea lui Ando: "Jocul bun din aceasta seara ii apara si pe jucatori si pe Andone", a spus Badea. Ioan Becali, presedintele executiv al "cainilor" a evitat sa priveasca in curtea altora. "Dureros e ca nu ne-am calificat noi, nu ca s-au calificat Steaua si Rapid", a spus oficialul din Stefan cel Mare, multumit ca jumatate din pronosticul sau, ca Niculescu va marca de doua ori, s-a adeverit. Vlad Munteanu, autorul unei ratari monumentale in prima repriza, la 0-0, era dezolat. "Daca marcam atunci, eram calificati. Asta este, tinem ciocu' mic si mergem inainte! Ratarea mea a contat enorm, am ales o solutie proasta si vreau sa-mi cer scuze fata de echipa si de fani", a spus mijlocasul care a marcat in poarta lui TSKA Moscova. Capitanul Florentin Petre, care ar putea pleca in aceasta iarna la Wisla Cracovia, a admis ca ratarea calificarii nu s-a produs la Marsilia. "Trebuia sa batem pe Heerenveen in primul meci si nu mai stateam la mana hazardului. Azi am luat doua goluri din faze fixe sI asta a fost", a declarat Petre.
Grigorie a facut comotie
In afara ratarii calificarii, Andone s-a mai ales si cu doi jucatori accidentati la Marsilia. Stefan Grigorie a suferit o comotie cerebrala in minutul 86, el fiind transportat de urgenta la un spital din localitate. Jucatorului dinamovist i-au fost facute controale amanuntite, el alaturandu-se echipei dupa mai bine de doua ore. Celalalt jucator accidentat este Florin Bratu, care a suferit o contractura musculara, fiind inlocuit cu Chihaia. (B.G.)
OLYMPIQUE MARSEILLE - DINAMO 2-1 (2-0)
Au marcat: CESAR (38), DELFIM (45+1) / CL. NICULESCU (52)
Stadion: "Velodrome"; spectatori: 15.000.
MARSEILLE: Barthez - Ferreira, Andre Luis, Cesar, Taiwo - Ribery, Lamouchi (71 Oruma), Cana, Delfim, Nasri (76 Begeorgi), Gimenez (67 Mendoza). Antrenor: Jean Fernandez.
DINAMO: Gaev - Galamaz, Daouda, Tamas, Pulhac - Fl. Petre, Margaritescu, Grigorie (86 Baltoi), Vl. Munteanu - Cl.Niculescu, Fl. Bratu (18. Chihaia t83). Antrenor: Ioan Andone.
Cartonase galbene: Cesar (46), Cana (75), Andre Luis (79).
Au arbitrat: J. Santiago - F. Rodriguez, R. Alonso (toti din Spania).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.