Varsta de pensionare anticipata a politistilor va creste cu cinci ani. In acest sens, Guvernul a luat ieri o hotarare prin care politistii nu se mai pot pensiona incepand cu varsta de 45 de ani (barbati) si 40 de ani (femei). "Aceasta decizie va intr
Varsta de pensionare anticipata a politistilor va creste cu cinci ani. In acest sens, Guvernul a luat ieri o hotarare prin care politistii nu se mai pot pensiona incepand cu varsta de 45 de ani (barbati) si 40 de ani (femei). "Aceasta decizie va intra in vigoare imediat cu publicarea in Monitorul Oficial, astfel, ca nici un politist nu se va mai putea pensiona anticipat la 45 de ani", a declarat ieri, Vasile Blaga (foto), ministrul Administatiei si Internelor. Potrivit acestuia, in decursul anului 2005 s-au pensionat 2400 de politisti dintre care 1700 cu varsta de 45 de ani. "Am constatat ca toti cei care se pensioneaza anticipat isi gasesc repede un alt loc de munca in economia de piata. Astfel ei cumuleaza si pensia si salariul", a precizat Blaga. (Corina SCARLAT)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.