Gheorghe Draghici, procuror sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curtea de Casatie si Justitie si Niculae Andrei, procuror sef adjunct al Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe
Gheorghe Draghici, procuror sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curtea de Casatie si Justitie si Niculae Andrei, procuror sef adjunct al Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au fost eliberati ieri din functie de catre presedintele Traian Basescu. Gheorghe Draghici este cel care a finalizat rechizitoriul in dosarul Flota, iar Nicolae Andrei era adjunctul acestuia la conducerea celei mai importante sectii din Ministerul Public. In 29 noiembrie, ministrul Justitiei Monica Macovei inainta CSM o nota prin care cerea eliberarea din functie a lui Gheorghe Draghici, seful Sectiei urmarire penala si criminalistica din Parchetul instantei supreme, precum si a adjunctului acestuia, Niculae Andrei, aminteste Mediafax. Totodata, Draghici si Andrei si-au depus la CSM cereri de eliberare din functie, solicitari de demisie luate in discutie inaintea celei a ministrului Justitiei, intrucat este un act unilateral de vointa. In aceste conditii, Sectia de procurori a CSM a stabilit ca solicitarea ministrului de revocare a celor doi a ramas fara obiect. Unul dintre motivele pentru care ministrul Justitiei a cerut revocarea din functie a procurorilor Draghici si Andrei este ca, in perioada mai-noiembrie, nici un dosar privind faptele de coruptie savarsite de demnitari nu a fost solutionat.
Avansati si trecuti in rezerva
Presedintele Traian Basescu a semnat o serie de decrete privind: inaintarea in gradul urmator a generalului de brigada Mihalache Florin si trecerea in rezerva cu noul grad din STS; inaintarea in gradul urmator a generalului-maior Grumaz Alexandru si trecerea in rezerva cu noul grad din STS; trecerea in rezerva a unui general de brigada cu o stea din SIE; incetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de politie Cearapin Tudor, din Ministerul Administratiei si Internelor; trecerea in rezerva a generalului de brigada cu o stea Agapie-Florea Coman Cristin Gigi, din SPP. Seful statului a semnat documentele de infiintare a Consulatului General al Romaniei la Lyon, Republica Franceza, precum si acreditarea domnului Vasile-Gheorghe Popovici, in calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Regatul Maroc. Biroul de presa al Administratiei prezidentiale anunta ca presedintele a promulgat Legea calului si a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu in armata si trecerea la serviciul militar pe baza de voluntariat. Seful statului a solicitat ieri Senatului sa reexamineze Legea privind infiintarea Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), propunand ca acest organism sa fie subordonat Ministerului Finantelor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.