Proiectul de Lege "privind acordarea de facilitati temporare agentilor economici care desfasoara activitati de turism in judetul Tulcea, ca urmare a izbucnirii epidemiei de gripa aviara", initiat de deputatul PD Mircea Stanescu si de senatorul Aliant
Proiectul de Lege "privind acordarea de facilitati temporare agentilor economici care desfasoara activitati de turism in judetul Tulcea, ca urmare a izbucnirii epidemiei de gripa aviara", initiat de deputatul PD Mircea Stanescu si de senatorul Aliantei D.A. PNL-PD, Daniel Ilusca, a primit unda verde pentru a intra in dezbatere parlamentara. In aceasta problema, Camera Deputatilor joaca rol de for decizional. Legea initiata de cei doi parlamentari de Tulcea are scopul de a acorda o serie de facilitati agentilor economici din zona, in conditiile in care epidemia aviara a diminuat in mod alarmant turismul din Delta Dunarii. In vederea dezvoltarii economico-sociale a Rezervatiei Biosferei "Deltei Dunarii", initiativa legislativa prevede o reducere cu 50% a impozitelor si taxelor locale aplicabile persoanelor fizice autorizate si juridice care isi desfasoara activitatea economica in zona. "Pentru a intelege necesitatea acestui demers, precizez ca turismul la nivelul judetului Tulcea este baza economica a acestui areal teritorial, in situatia de fata constatand un regres continuu. Din datele statistice survenite de la Institutul National de Statistica reiese o crestere semnificativa de la an la an a numarului de turisti care au ales ca destinatie turistica Delta Dunarii, contribuind la dezvoltarea economica a Dobrogei si Romaniei in general", se arata in expunerea de motive a initiativei legislative. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.