Virusul H5 a fost depistat in judetul Calarasi. Probele proveneau din doua gospodarii izolate din satul Tonea, comuna Modelu, a anuntat un comunicat al Ministerului Agriculturii. Imediat s-au instituit masuri de carantina si a demarat eutanasierea pa
Virusul H5 a fost depistat in judetul Calarasi. Probele proveneau din doua gospodarii izolate din satul Tonea, comuna Modelu, a anuntat un comunicat al Ministerului Agriculturii. Imediat s-au instituit masuri de carantina si a demarat eutanasierea pasarilor in gospodariile unde a fost depistat virusul gripei aviare si in gospodariile vecine. Totodata, a fost confirmata suspiciunea de gripa aviara si in localitatea buzoiana Odaile, acesta fiind cel de-al patrulea focar din judetul Buzau. Pana la aceasta ora, focare de gripa aviara s-au inregistrat in 16 localitati din judetele Tulcea, Braila, Buzau si Calarasi, precizeaza comunicatul Ministerului Agriculturii. Comandamentul Central Antiepizootic face un apel la populatie sa semnaleze de urgenta cazurile de imbolnavire sau mortalitate la pasarile de curte si sa continue sa respecte ordinul de a tine pasarile in curti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.