Conducerea comisiei desemnate de ONU pentru investigarea circumstantele in care si-a pierdut viata premierul libanez Rafic Hariri, asasinat la 14 februarie, anul acesta, la Beirut, ar putea fi preluata de un roman, propunerile Ministerului Afacerilor
Conducerea comisiei desemnate de ONU pentru investigarea circumstantele in care si-a pierdut viata premierul libanez Rafic Hariri, asasinat la 14 februarie, anul acesta, la Beirut, ar putea fi preluata de un roman, propunerile Ministerului Afacerilor Externe si ale Ministerului Public vizand trei magistrati, dintre care unul militar, transmite Mediafax. "Sunt cateva propuneri in analiza colegilor de la Ministerul Afacerilor Externe. Este vorba de un procuror militar si de un procuror din cadrul DIICOT (Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism - n.red.). S-a mai pus in discutie si un magistrat care este delegat la Ministerul Afacerilor de Externe", a confirmat, ieri, procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, fara a nominaliza persoanele vizate. "Nu va pot spune daca unul dintre acestia va indeplini conditiile pentru a face parte din aceasta comisie", a mai spus Botos. Procurorul german Detlev Mehlis ar putea fi inlocuit de un magistrat roman "deosebit de apreciat de forurile internationale", preciza, la inceputul saptamanii, ministrul roman de Externe, Mihai Razvan Ungureanu. Mandatul magistratului german Detlev Mehlis la conducerea Comisiei privind cazul Hariri se va incheia la 1 ianuarie 2006.
Guvernul libanez a solicitat extinderea ariei de competente ale comisiei, pentru a cuprinde si o serie de asasinate comise in Liban in ultimele luni impotriva unor personalitati politice sau a unor ziaristi antisirieni. Ultimul dintre acestea a provocat, luni, moartea ziaristului si deputatului crestin si anti-sirian Gebrane Tueni, condus ieri pe ultimul drum de catre sute de mii de oameni. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.