A opta-a Reuniune Anuala a Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR) a avut loc in perioada 12-13 decembrie, la Viena, Romania fiind reprezentata de o delegatie a Ministerului Afacerilor Externe si Ministerului Mediului si Go
A opta-a Reuniune Anuala a Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR) a avut loc in perioada 12-13 decembrie, la Viena, Romania fiind reprezentata de o delegatie a Ministerului Afacerilor Externe si Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, informeaza un comunicat al MAE. Cu acest prilej, proiectul ucrainean privind construirea canalului Bastroe a facut din nou obiectul analizei statelor dunarene si a organizatiilor neguvernamentale de mediu care monitorizeaza respectarea de catre fiecare stat dunarean a prevederilor "Conventiei privind protectia si utilizarea durabila a fluviului Dunarea", semnata la Sofia la 29 iunie 1994. ICPDR a adoptat o noua rezolutie prin care a subliniat necesitatea ca Ucraina sa-si asume angajamentul de a respecta obligatiile internationale care ii revin in domeniul protectiei mediului inconjurator al Deltei Dunarii, inainte de a continua lucrarile la canalul Bastroe. Documentul evidentiaza preocuparea accentuata a Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea si a statelor dunarene fata de modul in care Ucraina gestioneaza problema canalului Bastroe. Potrivit comunicatului MAE, Ministerul Afacerilor Externe va continua sa monitorizeze atent modul in care autoritatile ucrainene respecta obligatiile asumate in cadrul acordurilor internationale de mediu in ceea ce priveste proiectul Bastroe, precum si rezolutiile si deciziile adoptate in plan international privind aceasta problema. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.