Westernul "Brokeback Mountain", care prezinta povestea de dragoste dintre doi cowboy homosexuali, a obtinut sapte nominalizari la Globurile de Aur, premiile acordate de presa straina de la Hollywood, transmite AFP, citata de Mediafax. Cea de-a 63-a e
Westernul "Brokeback Mountain", care prezinta povestea de dragoste dintre doi cowboy homosexuali, a obtinut sapte nominalizari la Globurile de Aur, premiile acordate de presa straina de la Hollywood, transmite AFP, citata de Mediafax. Cea de-a 63-a editie a festivitatii de decernare a premiilor se va desfasura la Los Angeles la 16 ianuarie. "Brokeback Mountain" este nominalizat, printre altele, la categoriile cel mai bun film de drama si cel mai bun regizor (taiwanezul Ang Lee). Heath Ledger ar putea primi premiul pentru cel mai bun actor, iar Michelle Williams pe cel pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar. Avand la baza un roman scris de Annie Proulx, "Brokeback Mountain" relateaza povestea de dragoste dintre doi cowboy homosexuali (roluri interpretate de Ledger si Jake Gyllenhaal), care se intalnesc la o ferma in anul 1963. Deja desemnat filmul anului de catre Asociatia Criticilor de Film de la Los Angeles si apoi de catre Cercul Criticilor din New York, "Brokeback Mountain" este considerat un bun candidat la premiile Oscar.
La categoria cel mai bun film de drama, mai candideaza "Match Point" al lui Woody Allen, thrillerul "The Constant Gardener", adaptat dupa un roman de John Le Carre, filmul lui George Clooney "Good Night, and Good Luck" si thrillerul psihologic al lui David Cronenberg "A History of Violence". George Clooney este nominalizat la categoriile cel mai bun regizor, cel mai bun actor intr-un rol secundar si cel mai bun scenariu. Woody Allen este si el nominalizat la categoriile cel mai bun regizor si cel mai bun scenariu, iar actrita Scarlett Johansson, la cea mai buna actrita intr-un rol secundar. Pentru premiul pentru cel mai bun actor intr-un film de drama, Heath Ledger concureaza cu Russell Crowe ("Cinderella Man"), Philip Seymour Hoffman ("Capote"), Terrence Howard ("Hustle and Flow") si David Strathairn ("Good Night, And Good Luck").
Pretendentele la titlul de cea mai buna actrita sunt Felicity Huffman ("Transamerica"), Maria Bello ("A History of Violence"), Gwyneth Paltrow ("Proof"), Charlize Theron ("North Country") si Ziyi Zhang ("Memories of a Geisha").
Filmele "King Kong" - regia Peter Jackson si "Munich" - Steven Spielberg au primit nominalizari la categoria cel mai bun regizor. Cel din urma lungmetraj a fost nominalizat si pentru scenariu. Cele cinci filme straine nominalizate sunt "Joyeux Noel", "Kung Fu Hustle", "Master of the Crimson Armor", "Paradise Now" si "Tsotsi". Anthony Hopkins va primi in cadrul ceremoniei premiul onorific "Cecil B. DeMille" pentru intreaga sa cariera. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.