Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei si-a asigurat calificarea in semifinalele Campionatului Mondial, intrecere gazduita in aceste zile de impresionantul Palat al Sporturilor din localitatea rusa St. Petersburg, dupa ce a spulberat, ieri dup
Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei si-a asigurat calificarea in semifinalele Campionatului Mondial, intrecere gazduita in aceste zile de impresionantul Palat al Sporturilor din localitatea rusa St. Petersburg, dupa ce a spulberat, ieri dupa-amiaza, si selectionata Germaniei, cu scorul de 37-26 (20-14). Astfel, cu sapte victorii la activ, din tot atatea meciuri disputate de la startul competitiei, tricolorele pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au obtinut, deja, vizele pentru careul de asi al Mondialelor, urmand sa evolueze fara emotii in ultimul meci din Grupa a II-a semifinala, maine seara, de la ora 20, impotriva campioanei olimpice Danemarca.
Dornice sa-si mentina invincibilitatea si sa-si continue marsul triumfal spre medalii, handbalistele noastre au realizat un nou spectacol de zile mari, spre dezamagirea adversarelor, care au parasit, astfel, lupta pentru podiumul mondial. Dupa un debut echilibrat (6-6 in min. 12, 10-9 in min. 17), Romania tureaza motoarele la maxim si incepe un adevarat galop de sanatate (16-10 in min. 22, 23-14 in min. 35, 29-20 in min. 52), bazandu-se pe evolutiile foarte bune ale Valentinei Elisei-Ardean (foto) (11 goluri), Stelutei Luca (6 goluri) si Narcisei Lecusean (5 goluri). Si daca in ofensiva cele trei sportive de exceptie au fost sprijinite, pe alocuri, de Gogarla (4 goluri) si Galca (5 goluri), in schimb, in defensiva, "cerberul" Luminita Hutupan-Dinu a inchis poarta noastra minute-n sir si a coordonat perfect o reduta tricolora care s-a dovedit a fi din nou imbatabila. In urma acestei noi victorii, Romania ramane singura echipa neinvinsa din grupa a II-a semifinala, performanta egalata in seria cealalta doar de galonata selectionata a Rusiei. Si daca tot am amintit de seria gazdelor, sa precizam ca Rusia si Ungaria sunt cotate ca principale favorite la calificarea in semifinale, in vreme ce din grupa noastra, succesul Romaniei a ajutat Danemarca sa scape de emotiile calificarii, campioanele olimpice mai avand nevoie de un singur punct in doua partide pentru a urca in careul de asi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.