Delegatia giulesteana a plecat ieri dimineata, de pe Aeroportul "Henri Coanda", spre Germania, pentru meciul din aceasta seara, de la ora 21,45, cu VfB Stuttgart, din etapa a 5-a, ultima, a grupei G din Cupa UEFA. Ambele echipe sunt deja calificate p
Delegatia giulesteana a plecat ieri dimineata, de pe Aeroportul "Henri Coanda", spre Germania, pentru meciul din aceasta seara, de la ora 21,45, cu VfB Stuttgart, din etapa a 5-a, ultima, a grupei G din Cupa UEFA. Ambele echipe sunt deja calificate pentru 16-imile de finala ale competitiei: Rapid este liderul Grupei, cu 9 puncte din trei meciuri (este singura echipa din Cupa UEFA cu punctaj maxim), in timp ce VfB Stuttgart ocupa locul trei, cu 6 puncte. Rapid castiga grupa doar daca nu pierde la Stuttgart, termina pe locul doi daca pierde la un gol diferenta (Sahtar castiga grupa) si pe locul trei daca pierde la doua goluri diferenta (VfB castiga grupa, iar Sahtar vine pe locul doi). Aceste calcule conteaza in stabilirea adversarului din 16-imile de finala ale competitiei: locul unu din grupa va juca impotriva unei echipe de pe locul trei din alta grupa UEFA (primul meci in deplasare), iar locul doi din grupa va intalni o echipa care vine de pe locurile 3 ale grupelor UEFA Champions League (primul meci in deplasare). In ciuda acestor calcule, giulestenii au decis sa mearga in Germania insotiti de sotii sau prietene. "Poate doar da impresia de vacanta aceasta deplasare. Dar, asa cum au venit suporterii, sponsorii si presa cu noi in avion, asa si sotiile au dreptul sa vina. De fapt, sunt cele mai indreptatite sa mearga cu jucatorii", a precizat Razvan Lucescu (foto), antrenorul giulestenilor. R. Lucescu a mai declarat ca scopul Rapidului la Stuttgart este sa joace fotbal. "Nu mergem la banchet, mergem sa jucam fotbal si, pentru mine cel putin, este un meci pe care il astept cu nerabdare. Este o partida impotriva unei echipe bune, impotriva unui antrenor cu mare experienta, Giovanni Trapattoni, care a castigat totul in Europa si sper ca la fel sa gandeasca si baietii. Antrenamentul de luni seara si jocul cu Jiul Petrosani, din campionat, imi dau incredere", a spus R. Lucescu, care urma sa conduca aseara antrenamentul oficial al Rapidului.
Maftei: "E bun si un egal"
Capitanul echipei, Vasile Maftei a declarat inainte de plecare ca Rapid merge in Germania pentru a castiga partida cu VfB Stuttgart, dar a recunoscut ca s-ar multumi si cu un rezultat de egalitate. "Vrem sa terminam grupa pe primul loc pentru ca vineri, la tragerea la sorti, sa avem si noi un adversar mai accesibil, chiar daca stim ca de acum incolo toate echipele pe care le putem intalni sunt puternice", a explicat Maftei. Portarul Danut Coman sustine ca gruparea giulesteana are un scop precis la Stuttgart, acela de "a juca fotbal si de a nu pierde". Intrebat daca cei din conducerea clubului au facut bine acceptand ca jucatorii sa fie insotiti de prietene si sotii in aceasta deplasare, Coman a raspuns: "Important este sa iasa bine, nu cu cine plecam. Oricum, nu cred ca ne vor putea face galerie. Sunt in numar mic si nu se vor auzi la Stuttgart. Dar noi mergem in primul rand sa jucam fotbal, nu sa facem cumparaturi sau sa vizitam Stuttgartul". Fundasul Ionut Rada considera ca partida cu VfB Stuttgart nu este una de vacanta, chiar daca Rapid este deja calificata in 16-imile de finala ale Cupei UEFA. "Sper sa ne intoarcem cu un rezultat bun, pentru ca nu mergem doar sa ne distram la Stuttgart. Nu este vacanta, chiar daca mergem cu sotiile si prietenele. Poate dupa meci o sa mergem la cumparaturi, dar noi mergem acolo ca la un meci de calificare. Ele au venit, dar sa vedem daca vor avea buget", a spus Rada. Altfel, decizia conducerii ca jucatorii sa plece spre Stuttgart imbracati in costumul de prezentare al clubului nu a fost pe placul fundasului rapidist. "E destul de incomod in costum. Nu prea folosesc aceasta vestimentatie, dar ne adaptam. Acum putem aparea la costume pentru ca avem aceste puncte", a mentionat Rada. "Au avut foarte multe surprize placute anul acesta in Cupa UEFA si sunt convins ca si acum, daca fac o figura frumoasa, vor fi rasplatiti pe masura. Ar fi pacat ca jucatorii sa considere acest meci drept unul de vacanta", a mentionat presedintele executiv al Rapidului, Dinu Gheorghe. Intrebat daca sotiile vor purta noroc jucatorilor in acest ultim meci din faza grupelor, oficialul rapidist a raspuns: "Sa speram ca asa va fi. Cel putin sufleteste sunt mai linistiti avand langa ei pe cineva drag. Noi ne-am facut datoria fata de jucatori, baietii sunt pregatiti, asa ca fetele pot sta fara grija si pot merge la cumparaturi linistite". Dinu Gheorghe a precizat ca jucatorii trebuie sa intre in randul lumii si sa mearga in deplasari imbracati in costumul de prezentare al clubului. "Suntem o echipa din Europa acum, cel putin in acest an. Jucatorii trebuie sa se obisnuiasca in costum si in primavara europeana", a adaugat Dinu "Vama". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.