Incepand de joi, obligatiunile emise de municipiul Sacele vor fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), valoarea totala a emisiunii fiind de 3 milioane de lei. Potrivit comunicatului transmis de BVB, municipalitatea din Sacele a emis 30
Incepand de joi, obligatiunile emise de municipiul Sacele vor fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), valoarea totala a emisiunii fiind de 3 milioane de lei. Potrivit comunicatului transmis de BVB, municipalitatea din Sacele a emis 30.000 de obligatiuni cu valoarea nominala de 100 de lei.
Dobanda este calculata dupa formula folosita in cazul obligatiunilor municipale, ca medie intre dobanda medie pe piata interbancara pentru depozite (BUBID) si credite (BUBOR), la trei luni, la care se adauga 1%. Titlurile au fost emise la 28 iulie 2004, iar data scadentei este 15 iunie 2007. Din categoria obligatiunilor listate la cota bursei fac parte titlurile a 11 municipalitati, majoritatea emise in 2003. Municipalitatile s-au imprumutat pe termene cuprinse intre un an si jumatate si sase ani, cele mai multe angajamente avand o scadenta cuprinsa intre doi si trei ani. Primele obligatiuni au fost listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) la sfarsitul anului 2001, apartinand oraselor Mangalia si Predeal. Noua emisiune de obligatiuni va fi inscrisa la Cota Bursei in cadrul "Sectorului obligatiunilor si altor valori mobiliare emise de catre stat, judete, orase, comune, de catre autoritatile administratiei publice centrale si locale si de catre alte autoritati", se specifica in comunicatul transmis de Bursa de Valori Bucuresti. Obligatiunile vor fi tranzactionate zilnic intre orele 11.00 si 13.00.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.