Cornel Penescu, unul dintre actionarii FC 2005 SA, societatea care patroneaza pe FC Arges, a declarat dupa sedinta extraordinara a Adunarii Generale de luni seara ca Adrian Mutu (foto) este preferat ca actionar simplu, nu majoritar. "Exista o hartie,
Cornel Penescu, unul dintre actionarii FC 2005 SA, societatea care patroneaza pe FC Arges, a declarat dupa sedinta extraordinara a Adunarii Generale de luni seara ca Adrian Mutu (foto) este preferat ca actionar simplu, nu majoritar. "Exista o hartie, cica de la Mutu, insa textul era neclar. Hartia nu avea nici antet, nici semnatura lui. Il asteptam sa vina alaturi de noi, dar ca simplu actionar, nu ca actionar majoritar. Nu putem sa-i dam 51%", a spus Penescu, om de afaceri care detine, prin firma PIC, 17% din actiunile clubului, dupa sedinta in care s-a stabilit dublarea capitalului social al societatii. Spiridon Mutu, tatal fotbalistului, a afirmat insa ca fiul sau a trimis trei scrisori de intentie in vederea preluarii pachetului majoritar. "Adrian nu are nici o societate, el a facut oferta din partea lui, ca persoana fizica. Am trimis trei scrisori de intentie catre Consiliul Local Pitesti, Consiliul Judetean Arges si FC 2005 SA. Am vorbit cu Adi si mi-a spus ca e dezamagit de hotararea actionarilor", a precizat Spiridon Mutu. Pe tot parcursul sedintei actionarilor de la FC Arges, aproximativ 20 de membri ai galeriei pitestene au afisat bannere si au scandat lozinci pro Mutu, precum "Cand Mutu baga bani si Stroe pune suflet / Voi puneti bete-n roate si le-ncurcati pe toate!". Conform hotararii Adunarii Generale, cei 13 actionari ai FC Arges trebuie sa-si dubleze capitalul social, cu o suma totala de un milion de euro. In aceste conditii, 600.000 de euro vor fi virati de la bugetul judetean si cel al orasului Pitesti, adica din banii contribuabililor, deoarece CJ Arges si CL Pitesti detin impreuna un pachet de 60% din actiuni. Conform unor surse apropiate clubului pitestean, Mutu este dispus sa ofere 1,5 milioane de euro pentru preluarea a 51% din actiunile gruparii FC Arges. Pentru preluarea pachetului majoritar al FC Arges si-au mai mainfestat intentia vicepresedintele FC Dinamo, Gigi Netoiu, finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, si Regele international al Romilor. Ilie Stanescu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.