Aproape patru sute de angajati ai Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) au protestat ieri, timp de o ora, in curtea institutiei, in semn de protest fata de decizia ministrului Sanatatii de a-l demite pe directorul Sorin Oprescu. "S-au ad
Aproape patru sute de angajati ai Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) au protestat ieri, timp de o ora, in curtea institutiei, in semn de protest fata de decizia ministrului Sanatatii de a-l demite pe directorul Sorin Oprescu. "S-au adunat in curte numai cei care nu erau de serviciu sau care nu aveau programate operatii, cei care puteau sa iasa fara sa afecteze internarile, pentru a-l sustine pe director, caruia ii suntem recunoscatori pentru ceea ce a facut pentru noi, pentru spital, pentru toata lumea. Stim ca nu se face vinovat de nimic din ceea ce a spus ministrul Nicolaescu, a declarat, pentru Mediafax, conferentiar doctor Valeriu Horhoianu, sef de sectie in cadrul SUUB. El spune ca angajatii sunt decisi sa recurga la orice forma de protest si chiar la o actiune in instanta pentru repunerea in functie a doctorului Sorin Oprescu, dar si pentru redobandirea prestigiului celor incriminati de Nicolaescu, respectiv profesorul Emanoil Popescu "care nu este un sef de laborator, ci coordonatorul Departamentului Imagistica, profesor universitar, medic redutabil", a mai spus Horhoianu. Medicii ar vrea sa stie care au fost argumentele pentru care ministrul Sanatatii a hotarat demiterea Consiliului de Administratie si al Consiliului Director. Medicul chirurg Horatiu Pantu a declarat ca toti angajatii il sustin neconditionat pe directorul Oprescu si ameninta ca, daca va fi nevoie, vor intra in greva generala. La randul lui, medicul Constantin Balan a declarat ca decizia ministrului este una personala sau politica, altfel "nu poate fi inteleasa graba cu care a anuntat schimbarea unui om care a facut atat de mult bine sanatatii". Angajatii au cerut ca, de astazi, numele SUUB sa fie "Spitalul Sorin Oprescu". Ministrul Sanatatii a anuntat, duminica, demiterea lui Sorin Oprescu din functiile de director general al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti si Spitalului Universitar de Urgenta Elias. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.