Microbuzele mortii revin in forta si pe drumurile nationale. O persoana a murit pe loc, iar alte 8 au fost ranite in urma unui accident rutier, produs, ieri dimineata, pe Autostrada Bucuresti - Pitesti. In ultima luna, tragediile s-au tinut lant. Ze

Microbuzele mortii revin in forta si pe drumurile nationale. O persoana a murit pe loc, iar alte 8 au fost ranite in urma unui accident rutier, produs, ieri dimineata, pe Autostrada Bucuresti - Pitesti. In ultima luna, tragediile s-au tinut lant. Zeci de persoane si-au pierdut viata si alte zeci au ajuns la spital, ca urmare a inconstientei unor soferi care apasa la maximum pedala de acceleratie sau, pur si simplu, din cauza nepasarii autoritatilor. Desi unele dintre aceste mijloace nu indeplinesc toate conditiile legale pentru a efectua transportul in comun, totusi, circula pe drumuri. Ieri dimineata, in jurul orei 3.50, Stela Stanciu, 37 ani, din Calafat, a intrat cu un microbuz "Ford Tranzit" in parapetul metalic al drumului si s-a rasturnat. Desi femeia avea permis de conducere categoria "B", acest document nu-i dadea dreptul sa sofeze un microbuz cu remorca pe Autostrada Bucuresti - Pitesti. Femeia venea de la Pitesti spre Capitala, insa cand a ajuns pe teritoriul localitatii Domnesti, judetul Ilfov, din cauza neadaptarii vitezei de deplasare la conditiile meteo, a pierdut controlul asupra directiei. Stela Stanciu a murit pe loc, iar alte 8 persoane din microbuz au fost ranite.

Controale, in 22 de judete

In ultima luna s-au inmultit accidentele de circulatie in care sunt implicate mijloace de transport in comun. Sezonul nenorocirilor a debutat pe 29 noiembrie. Un microbuz care transporta 26 de pasageri, majoritatea femei, angajate la o fabrica, a iesit de pe sosea si s-a izbit violent de un copac. In urma impactului, 9 pasageri si soferul au decedat pe loc, iar 17 raniti au fost dusi, initial, la Spitalul Judetean Slobozia. Trei dintre raniti au murit insa pe drum, iar alte doua persoane au decedat, ulterior, la Bucuresti si la Slobozia. Degradarea disciplinei rutiere in randul conducatorilor de autovehicule destinate acestui tip de transport a fost unul dintre motivele care au determinat Politia Rutiera sa ia atitudine. Controalele privind verificarea legalitatii transportului public de persoane desfasurate in 22 de judete si Bucuresti au dus la depistarea a 102 fapte penale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.