Executivul va modifica Legea patronatelor prin stabilirea unor criterii clare in baza carora asociatiile patronale pot fi considerate ca reprezentative, precum un numar minim de firme carora le sunt promovate interesele si un anumit numar de angajati

Executivul va modifica Legea patronatelor prin stabilirea unor criterii clare in baza carora asociatiile patronale pot fi considerate ca reprezentative, precum un numar minim de firme carora le sunt promovate interesele si un anumit numar de angajati, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu. "Exista anumite asociatii patronale care, de fapt, nu reprezinta pe nimeni. S-au grupat doua-trei persoane intr-o asociatie si isi spun patronate. Este nevoie sa facem ordine in domeniu, altfel aceste persoane vor vorbi in nume propriu iar noi vom avea senzatia ca discutam cu patronatele", a spus Tariceanu.

Sprijin financiar pentru patronate?

Proiectul de modifcare a Legii patronatelor a constituit unul dintre subiectele discutate in sedinta de evaluare a activitatii Ministerului Muncii pe acest an, la care a praticipat si premierul Tariceanu. Potrivit ministrului de resort, Gheorghe Barbu, proiectul propune organizarea asociatiilor patronale pe ramuri de activitate, pentru facilitarea dialogului cu sindicatele. Ministrul a precizat, totodata, ca autoritatile nu au in vedere sa acorde patronatelor un eventual sprijin financiar al statului, ci doar un spatiu pus la dispozitie, contra cost, de catre autoritatile locale, pentru desfasurarea activitatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.