Ieri a avut loc controversatul concurs pentru ocuparea postului de director al Centrului National al Dansului (CND). Dintre contestatari, coregraful Mihai Mihalcea s-a prezentat, luni dimineata, la concursul organizat de Ministerul Culturii si Cultel
Ieri a avut loc controversatul concurs pentru ocuparea postului de director al Centrului National al Dansului (CND). Dintre contestatari, coregraful Mihai Mihalcea s-a prezentat, luni dimineata, la concursul organizat de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) in timp ce coregraful Cosmin Manolescu s-a retras. La concurs a mai participat Ana Maria Munteanu, fosta directoare a Teatrului de balet "Oleg Danovski" din Constanta, inscrisa in ultimul moment, inaintea expirarii termenului. Inainte de a intra in sala de concurs, Mihalcea si-a explicat decizia: "Am primit atatea telefoane in ultima vreme, de la artisti, de la structuri, de la oameni dragi din tara si din strainatate. Toti m-au incurajat, mi-au spus sa particip, sa nu ofer un instrument prin care sa fiu dat la o parte pentru ca, prin neparticipare, as contribui la alegerea candidatului din umbra".
Cu putin timp inainte de inceperea concursului, un grup de circa 30 de tineri dansatori, au protestat in fata sediului MCC. Manolescu, participant la protest, a declarat ca spera ca Mihai Mihalcea sa castige concursul, dar are "dubii" ca acest lucru se va intampla.
Comisia a fost formata din Silvia Pospaescu (redactor-sef, publicistica si actualitate culturala a TVR - presedinte), Mihai Babuska (sef compartiment balet, Opera Nationala din Bucuresti), Gelu Colceag (decan, Facultatea de Actorie, UNATC din Bucuresti), Mihaela Santo (profesor, Liceul de coregrafie "Floria Capsali"), Vivia Sandulescu (consilier, Serviciul artele spectacolului din MCC). Secretariatul comisiei a fost asigurat de Geta Lepadatu (consilier, Serviciul managementul resurselor umane, MCC).
MCC a anuntat pentru astazi, la orele 11.00, o conferinta de presa in cadrul careia va fi prezentata situatia CND. (D. C., sursa: Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.