In premiera pentru Romania, ieri au fost lansate cinci ghiduri de practica medicala in domeniul tuberculozei, ce constituie materiale necesare derularii la standarde mondiale a activitatilor din cadrul Programului National de Control al Tuberculozei.
In premiera pentru Romania, ieri au fost lansate cinci ghiduri de practica medicala in domeniul tuberculozei, ce constituie materiale necesare derularii la standarde mondiale a activitatilor din cadrul Programului National de Control al Tuberculozei. Este vorba de "Indrumar de supraveghere epidemiologica a tuberculozei si de monitorizare a aplicarii Programului National", de "Ghidul de management al cazurilor de multidrog rezistent", de "Ghidul de management al medicamentelor antituberculoase", de "Ghidul de diagnostic si tratament al TBC la copil" si de "Indrumar de tehnici de laborator de bacteriologie bK". Realizarea acestor ghiduri reprezinta o premiera pentru tara noastra, aceasta initiativa fiind una din prioritatile Organizatiei Mondiale a Sanatatii in zona de Sud-Est a Europei. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.