Compania MYO-O, care a fost respinsa din cursa pentru privatizarea Tractorul Brasov, a sesizat Consiliul Concurentei cu privire la modul in care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) administreaza aceasta privatizare, se arata in
Compania MYO-O, care a fost respinsa din cursa pentru privatizarea Tractorul Brasov, a sesizat Consiliul Concurentei cu privire la modul in care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) administreaza aceasta privatizare, se arata intr-un comunicat al firmei. Reprezentantii MYO-O arata ca AVAS "este responsabila pentru schimbarea regulilor in timpul jocului", invocand faptul ca disponibilizarea a 1455 de angajati ai Tractorul Brasov in plin proces de privatizare este "de natura sa genereze un avantaj evident in favoarea ofertantului ramas in cursa si sa ridice suspiciuni asupra modului in care se poarta negocierile finale".
Potrivit comunicatului citat, oferta pe care MYO-O a depus-o pentru preluarea producatorului de tractoare prevedea pastrarea intregului numar de angajati. Potrivit presedintelui MYO-O, Ion Radulea, se "vehiculeaza in presa" ca se poarta negocieri cu autoritatile locale pentru stergerea datoriilor UTB catre acestea, fapt ce va schimba si mai mult situatia companiei si va favoriza viitorul proprietar.
In replica, AVAS arata ca privatizarea Tractorul Brasov este transparenta, iar selectarea celei mai bune oferte s-a realizat de catre comisia de privatizare aplicand grila de punctaj in fata celor doi ofertanti. De altfel, potrivit institutiei, aceasta grila a fost cunoscuta de catre investitori de la inceputul procesului de privatizare. Potrivit unor surse citate de Mediafax, contractul de privatizare a societatii brasovene se va semna pe 19 decembrie. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.