Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei si-a continuat, aseara, marsul triumfal spre medaliile Campionatului Mondial si a bifat cea de-a sasea victorie consecutiva de la startul competitiei din Rusia, depasind exotica si totodata incomoda selec
Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei si-a continuat, aseara, marsul triumfal spre medaliile Campionatului Mondial si a bifat cea de-a sasea victorie consecutiva de la startul competitiei din Rusia, depasind exotica si totodata incomoda selectionata a Braziliei, cu scorul de 35-33 (17-15), spre bucuria zecilor de suporteri romani aflati in tribune, printre care s-au numarat si capitanul nationalei de baschet, Virgil Stanescu, precum si seful CCA din cadrul FRB, Ion Olaru, si arbitrul international Marius Ciulin. Puternic motivate de atractia podiumului mondial, tricolorele pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au facut din nou spectacol in Palatul Sporturilor din St. Petersburg, chiar daca au debutat mai slab in compania unei echipe care a produs marea surpriza a fazei inaugurale, eliminand din cursa pentru medalii puternica reprezentativa a Austriei. De altfel, dupa un start haotic in tabara noastra, speculat prompt de reprezentantele Americii de Sud, care au condus cu un incredibil 7-3, in minutul 7, Romania se trezeste din pumni dupa time-out-ul solicitat foarte bine de Tadici si incepe sa-si domine destul de clar adversarul, mai ales prin realizarile de exceptie ale interului Simona Gogarla, care si-a trecut in cont 11 goluri. Repusa rapid in drepturi de coordonator, Narcisa Lecuseanu reuseste sa puna la punct atacul tricolorelor, in vreme ce Luminita Hutupan demostreaza in defensiva ca este cel mai valoros "cerber" de pana acum al competitiei. Si cum era firesc, experienta si valoarea Romaniei incep sa-si spuna cuvantul odata cu trecerea timpului, tricolorele instalandu-se la conducerea jocului din minutul 17, scor 10-9, dupa reusite de exceptie ale cuplului Gogarla - Galca. A urmat o lunga perioada de echilibru, in care elevele antrenorilor Tadici si Musi si-au tinut mai tot timpul adversarele la "respect", avand un avans de minim 2-3 goluri, pentru ca, dupa pauza, sa iasa la rampa golgetera echipei noastre, Cristina Varzaru (7 goluri), dar si Steluta Luca si Ramona Gatzel, contribuind decisiv la linistirea spiritelor din teren: 35-29 cu trei minute inainte de final. Si ca totul sa se incheie intr-un stil balcanic, tricolorele se relaxeaza prematur, stiind ca nu mai pot scapa victoria, si le permit sud-americancelor sa diminueze diferenta la numai doua goluri: scor final 35-33. In urma acestui nou succes, Romania ocupa prima pozitie in clasamentul grupei semifinale II si mai are nevoie de o singura victorie in urmatoarele doua meciuri pe care le va sustine impotriva Germaniei si a campioanei olimpice, Danemarca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.