Razvan Lucescu (foto) a declarat ieri ca isi doreste sa castige Grupa G a Cupei UEFA, iar pentru asta trebuie sa nu piarda in meciul de maine, de la Stuttgart, cu VfB. Antrenorul Rapidului, echipa care este calificata deja in primavara europeana dupa
Razvan Lucescu (foto) a declarat ieri ca isi doreste sa castige Grupa G a Cupei UEFA, iar pentru asta trebuie sa nu piarda in meciul de maine, de la Stuttgart, cu VfB. Antrenorul Rapidului, echipa care este calificata deja in primavara europeana dupa ce a acumulat 9 puncte din trei meciuri, se teme de lipsa de motivatie a elevilor sai. "Este greu atunci cand esti deja calificat si ai atins obiectivul propus sa te motivezi pentru un ultim joc, dar cred mult in profesionalismul baietilor, in seriozitatea lor. Sunt convins ca vor intelege ca acest meci este o partida de mare orgoliu, de prestigiu. Intalnim o echipa cu numerosi jucatori de valoare, un antrenor care a castigat totul in cariera sa, jucam in Germania cu reprezentanta unui fotbal puternic si sper ca toti jucatorii sa fie hotarati sa incerce sa faca un meci bun", a comentat ieri Razvan Lucescu. La randul sau, Dinu Gheorghe, presedintele giulestenilor, aprecia ca fotbalistii sai vor continua parcursul bun in Europa. "Mergem la Stuttgart ca si cum am avea nevoie de puncte pentru calificare. Tratam si acest joc foarte serios. Am convingerea ca baietii sunt si ei la fel de hotarati, asa cum au tratat intregul parcurs din Cupa UEFA, nu vor face un rabat miercuri in Germania Pentru ei, pentru clubul nostru, pentru fotbalul romanesc, credem ca ar fi extraordinar daca am reusi sa terminam aceste jocuri din grupe fara infrangere", a spus "Vama". Giulestenii vor pleca astazi la pranz spre Stuttgart, avand programat diseara antrenamentul oficial. Partida cu VfB Stuttgart va incepe la ora 21.45 si va fi arbitrata de italianul Domenico Messina.
Atac la Craciunescu
Tot in conferinta de ieri legata de meciul cu VfB Stuttgart, cei doi oficiali rapidisti l-au contrat dur pe Ion Craciunescu, directorul executiv de la Poli Timisoara, care i-a acuzat pe giulesteni ca au incercat "racolarea" lui Viorel Moldovan. "Tocmai din partea omului care in calitate de sef al arbitrajului romanesc a plecat intr-o vacanta cu unul dintre actionarii de la Dinamo? Tocmai el face astfel de polemici si de scandaluri? Ar trebui sa existe un respect, dar sunt numai scandalagii in Romania asta. Vor numai sa faca scandal, sa iasa in fata. Noi nu facem decat sa distrugem si asta se intampla nu numai in fotbal, ci in intreaga societate romaneasca. Trebuie sa incetam cu astfel de lucruri. Daca nu, o sa ajungem pana la urma sa ne omoram pe strada. Sunt tensiuni prea mari si se vede ce se intampla prin tribune si ce reactie au unii si altii", a spus Razvan Lucescu. Antrenorul Rapidului a cerut masuri dure. "Cu totii suntem vinovati. Poate ca si federatia, si Liga ar trebui sa fie mai drastice in astfel de cazuri. Sa intervina, sa suspende pe perioade mai lungi, iar amenzile sa fie mai mari", a adaugat Lucescu. Dinu Gheorghe sustine ca Ion Craciunescu este mereu in conflict cu cineva. "E acolo un personaj care lanseaza acuze nefondate, care trebuie sa fie neaparat intr-un conflict cu cineva. Si acum vrea sa fie in conflict cu Rapid. Foarte bine, sunt 300 de jucatori in Divizia A, de acum inainte cand o sa-i intalnim pe strada n-o sa le mai dam buna ziua, o sa le intoarcem spatele. E un subiect care ne-a lasat un gust amar", a spus oficialul rapidist. Intrebat daca se considera vinovat pentru ca in urma intalnirii cu Viorel Moldovan atacantul a intrat in coflict cu gruparea banateana si s-ar putea retrage din fotbal, Dinu Gheorghe a raspuns: "Ce, daca nu se intalnea Moldovan cu noi, el ar fi continuat la Timisoara? Nu se pune problema asa. E doar o scuza a celor de acolo sa nu-i dea drumul. Se incearca mutarea acestui subiect mult prea mult in curtea noastra. Noi stiam ca e sub contract si nu s-a pus nici o clipa problema transferului. El de fapt anuntase ca vrea sa se intoarca in Bucuresti de atata timp. In plus, dintre echipele bucurestene noi n-am spus niciodata ca il vrem pe Moldovan la Rapid", a mentionat presedintele gruparii giulestene. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.