Am relatat in paginile ziarului nostru despre un caz deosebit de grav; sinuciderea elevului Gheorghe Simion de la Liceul National.
Ministerul Instructiunii a trimis o adresa prin care se cere o ancheta in jurul acestei sinucideri. Circulara a f
Am relatat in paginile ziarului nostru despre un caz deosebit de grav; sinuciderea elevului Gheorghe Simion de la Liceul National.
Ministerul Instructiunii a trimis o adresa prin care se cere o ancheta in jurul acestei sinucideri. Circulara a fost trimisa d-lui comisar Dimitriu, seful circ III, care la randul sau a delegat pe d-l comisar Prajescu ca sa faca ancheta.Ce declara tatal elevului Simion in legatura cu evenimentul tragic al sinuciderii unicului sau fiu. Domnul Simion, paznic la Facultatea de Medicina din Iasi, declara ca in ultimul timp fiul sau s'a plans ca este persecutat de d-nii Stamboliu, directorul liceului si d-l Marinescu si Fintescu, profesori de fizica si matematica. Tatal sinucigasului arata ca fiul sau are pana in prezent media la fizica 4,67 si matematica 4,33. La celelalte materii avea note tot atat de slabe. In concluzie era un elev foarte slab, si in cat priveste persecutiile din partea profesorilor, ele nu existau decat in imaginatia sa care dealtminteri era un elev cuminte, linistit si frecventa scoala regulat. Starea elevului este in prezent destul de grava. Pe corp i-au aparut pete rosii de la otrava pe care a inghitit-o, iar stomacul sau este ars destul de grav. Doctorii sustin ca sunt sperante ca nefericitul elev sa scape cu viata.
ZIUA, 13 decembrie 1937


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.