Revista IDR, la primul numar
Primul numar al Revistei Institutului Diplomatic Roman debuteaza cu un "Manifest constitutiv", care ofera, potrivit subtitlului "Cine suntem&ce vrem", o caracterizare a "tribului" editorial si intentiilor
Revista IDR, la primul numar
Primul numar al Revistei Institutului Diplomatic Roman debuteaza cu un "Manifest constitutiv", care ofera, potrivit subtitlului "Cine suntem&ce vrem", o caracterizare a "tribului" editorial si intentiilor acestuia, pentru a propune, in cadrul sectiunii "Orientul Mijlociu" analize pe teme de actualitate, precum "Interventia americana in Irak: o actiune legitima, dar plina de tare spinoase probleme" sau "Hamas: Combinatie exploziva intre nationalismul palestinian si fundamentalismul islamic". Categoria "Razboiul Rece, inca foarte viu", care detaliaza, intre altele, "Miza reala a competitiei geostrategice: deplina hegemonie globala", este urmata de o serie de "Recenzii, dezbateri & note de lectura". Revista este editata de Institutul Diplomatic Roman si Ministerul Afacerilor Externe. Departamentul Externe al ZIUA ureaza la multe editii Revistei Institutului Diplomatic Roman. (D.E.)
Demisii anti-Blair
Subsecretarul de stat din Ministerul britanic al Apararii, Tom Watson, si-a anuntat, ieri, demisia din Guvern in semn de protest fata de ramanerea la putere a premierului Tony Blair, relateaza Rompres. "Nu este in interesul partidului sau al tarii" ca Blair sa ramana in functie, si-a motivat Watson decizia. Gestul lui Watson, unul din cei 17 deputati care i-au adresat premierului britanic o scrisoare in care i se cere sa precizeze data plecarii sale din Downing Street sau sa demisioneze imediat, a fost urmat de cel al deputatului laburist Khalid Mahmoud. Seful Executivului de la Londra a precizat ca intentiona sa ceara demisia subsecretarului Tom Watson. Circa 80 de deputati, membri ai Partidului Laburist al premierului Blair, i-au cerut acestuia sa confirme daca intentioneaza sa ramana in fruntea Guvernului de la Londra pana in 2007. Alti deputati, in numar de 20, pana la 40, ar dori ca premierul sa-si prezinte un calendar al retragerii, relateaza Times. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.