Conducerea Scolii Centrale din Bucuresti ramane in functie pana la finalizarea anchetei demarate de Ministerul Educatiei. Inspectoratul Scolar Bucuresti a decis destituirea conducerii Scolii pentru ca nu a asigurat securitatea elevei, fapt ce a dus
Conducerea Scolii Centrale din Bucuresti ramane in functie pana la finalizarea anchetei demarate de Ministerul Educatiei. Inspectoratul Scolar Bucuresti a decis destituirea conducerii Scolii pentru ca nu a asigurat securitatea elevei, fapt ce a dus la actiuni de protest din partea elevilor, spijinti de parinti. Sambata, Mihail Hardau, ministrul Educatiei, a fost prezent la scoala pentru a analiza situatia.
In ceea ce priveste vizita la Scoala Centrala, ministrul a decis ca nici o schimbare sa nu se faca pana la finalizarea anchetei, un rezultat fiind asteptat in aceasta saptamana. In weekend, aproximativ o suta de elevi, profesori si parinti au protestat, pentru a treia zi consecutiv, in fata sediului Scolii Centrale din Bucuresti, incercand sa convinga conducerea Inspectoratului Scolar sa revina asupra deciziei de demitere a directoarei Svetlana Botnaras. Copii si parinti s-au adunat in curtea liceului si au scandat: "Toti pentru unul si unul pentru toti".
Inspectoratul General al Politiei Romane a dispus o ancheta interna privind modul in care a reactionat politistul de la crima organizata sunat de directoarea Scolii Centrale din Bucuresti, in ziua in care a fost injunghiata o eleva. Marian Tutilescu, seful Politiei Capitalei, a declarat ca agentul de politie Cristian Barsan nu va fi destituit. Seful Politiei Capitalei considera ca cei care trebuia sa intervina in acest caz erau agentii de paza din cadrul scolii. (M.J.)
Politia scolilor la Constanta
In municipiul Constanta se va infiinta, incepand de astazi, in premiera nationala, o Politie a scolilor, ca urmare a scandalurilor care au avut loc, in ultima perioada, in unitatile de invatamant. Noua structura va avea in componenta 13 politisti si va functiona folosind cadre de la Politia Universitara, de la Politia de proximitate si de la Criminalitate Judiciara. Noua structura va avea, in primul rand, in atentie unitatile de invatamant cu probleme, unde pana acum s-au constatat cele mai multe sesizari privind tulburarea ordinii si linistii publice. Ajunsi la fata locului, politistii vor putea incepe imediat cercetarile si, daca este cazul, vor putea intocmi si dosarele de cercetare.
Nimic nou
O eleva de la Grupul Scolar Economic Piatra Neamt a fost batuta, in urma cu doua zile, in incinta unitatii de invatamant, de catre doi tineri instigati de o colega a fetei. Directorul Grupului Scolar Economic Piatra Neamt a sunat la Politie si a anuntat ca doi necunoscuti au intrat in incinta liceului si au agresat-o pe C.A., o eleva in varsta de 16 ani. Politistii i-au prins pe cei doi, care au 19 si 24 de ani, acestia fiind cercetati in stare de libertate. Totodata, un elev al Grupului Scolar "Preda Buzescu" din orasul Berbesti, judetul Valcea, a fost batut si jefuit, la sfarsitul saptamanii trecute, la iesirea din scoala. Victima, un elev in clasa a XII-a, in varsta de 17 ani, din comuna Sinesti, a declarat politistilor ca a fost atacat de un individ necunoscut, care i-a luat ceasul de la mana si telefonul mobil. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.