Liberalii vor fi obligati sa poarte dezbateri politice doar in interiorul PNL, in caz contrar putand fi sanctionati, informeaza Mediafax. Acest anunt a fost facut ieri, de purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, care a spus ca decizia in cauza
Liberalii vor fi obligati sa poarte dezbateri politice doar in interiorul PNL, in caz contrar putand fi sanctionati, informeaza Mediafax. Acest anunt a fost facut ieri, de purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, care a spus ca decizia in cauza a fost luata la ultima Delegatie Permanenta a partidului. Intr-un document adoptat de conducerea liberala se mentioneaza ca "anumiti membri au lansat campanii proprii de imagine, in dauna PNL, prin exprimarea publica a unor opinii prin care se aduce atingere imaginii si unitatii partidului". Membrii Delegatiei Permanente au constatat ca opiniile publice exprimate in ultimul timp, care au pus in discutie legitimitatea conducerii partidului sau strategia politica, au fost facute in nume propriu.
Tariceanu, informat asupra negocierii cu PSD
Tot ieri, deputatul Cristian Boureanu a reafirmat, intr-o conferinta de presa ca din 2004 pana in momentul suspendarii sale, au existat lideri liberali care au initiat negocieri cu PSD in momente critice pentru partid. El nu a vrut sa faca public numele acestor liberali dar a precizat ca i-a comunicat aceste nume, impreuna cu locul si data exacta a intalnirilor, liderului PNL, Calin Popescu Tariceanu.
Scrisoare catre colegi
Boureanu a anuntat ca va trimite o scrisoare catre fostii sai colegi liberali prin care ii indeamna sa nu inceteze in a le atrage atentia liderilor PNL atunci cand gresesc, argumentand ca un astfel de gest este "in beneficiul partidului si al lor insisi". Boureanu a declarat ca nu are nimic "personal" cu liderul Calin Popescu Tariceanu, dar considera ca are obligatia, "asa cum o are fiecare dintre liberali, de a spune ca nici macar presedintele PNL, indiferent cum il cheama, nu are dreptul sa se joace cu viitorul partidului". Boureanu sustine in scrisoarea catre fostii sai colegi de partid ideea unei relansari a PNL, la un an de la preluarea puterii. "Oamenii credibili ai PNL care au facut posibila inlaturarea de la putere a PSD sunt tinuti departe de partid din cauza unor orgolii si ambitii bolnavicioase, iar celor care critica lucid aceasta stare de fapt li se raspunde cu sanctiuni", se mai arata in scrisoarea lui Boureanu. El a mai anuntat ca nu intentioneaza sa se inscrie intr-un alt partid si ca va sprijini initiativele liberalilor din postura de membru suspendat, in masura in care este de acord cu acestea. Presedintele TSD Victor Ponta a declarat, sambata, la Arad, ca este solidar cu liberalul Cristian Boureanu suspendat din PNL pentru un an si ca il asteapta pe acesta in PSD. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.